Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Zonnepanelen: informatie voor consumenten

UV05873-zonnepanelen-woning-1600x900

Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen op het dak, omdat het zo aantrekkelijk is vanwege de hoge energieprijzen maar ook voor het klimaat. De panelen wekken immers elektriciteit op zonder CO2-uitstoot. Inmiddels gebruiken we al 45 miljoen in Nederland. Ze liggen op ruim 1,6 miljoen huizen, maar bijvoorbeeld ook op bedrijfspanden en geluidswallen. Als u zonnepanelen op uw dak laat leggen, dan wilt u dat het goed gebeurt. En daar heeft u een vakbekwame installateur voor nodig. Bij de leden van Techniek Nederland bent u aan het juiste adres. Zij kunnen u helpen de juiste keuze te maken en beschikken over de juiste vakkennis voor een goed ingeregelde installatie.

Voeg dit onderwerp toe aan mijn interesses
hideMetaLink

Levertijden en beschikbaarheid

Wilt u een zonnepaneel op uw dak, dan moet u helaas geduld hebben. Er zijn momenteel wereldwijd grote tekorten aan onderdelen, waardoor fabrikanten en leveranciers tijdelijk minder zonnepanelen kunnen uitleveren. Ook is er een tekort aan omvormers en kunnen zonnepaneelleveranciers de toegenomen vraag moeilijk verwerken. De reden van deze tekorten is o.a. de verminderde productie bij toeleveranciers als gevolg van de corona-pandemie en de oorlog in Oekraïne. Dit resulteert in lange levertijden van 10 weken of meer, de tekorten aan chips en overige onderdelen kunnen ook van invloed zijn op de prijs.

Toegenomen vraag en installatiecapaciteit

Door de toegenomen vraag naar warmtepompen (en andere energietransitie gerelateerde artikelen) en de schaarste aan personeel lopen de levertijden extra op. Dit resulteert soms in extra wachttijden voordat een installatie geplaatst kan worden. Dit is echt geen onwil van de installateur maar het ontbreekt aan installatiecapaciteit door vakmensen.

Overweegt u zonnepanelen?

Met zonnepanelen kun je honderden euro’s besparen op je energierekening. Een rekenvoorbeeld: Een set van 10 zonnepanelen produceert jaarlijks 3.200 kWh. Bij het energiebedrijf zou je daar op dit moment zo’n € 700 voor betalen. Door het zelf op te wekken, spaar je dat bedrag elk jaar uit!  Laat u goed adviseren door een erkende installateur. Wilt u persoonlijk advies over andere duurzame maatregelen voor uw woning, zoals isolatie of een (hybride) cv-ketel? Neem dan contact op met uw erkende, bij Techniek Nederland aangesloten, installatiebedrijf.

Interessante links

Langere wachttijden zonnepanelen, Vereniging Eigen Huis

Meer informatie over Warmtepompen of CV-ketels? Terug naar de consumentenpagina


Meer nieuws over dit onderwerp