Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Warmtepompen: informatie voor consumenten

UV05854-hybride-warmtepomp-1600x900

Een warm huis met minder of zelfs zónder aardgas: dat kan duurzaam met een warmtepomp. Dankzij een warmtepomp wordt uw klimaatimpact meteen ook een flink stuk kleiner. En als u nú een warmtepomp koopt, kunt u subsidie krijgen. Bij de leden van Techniek Nederland bent u aan het juiste adres. Zij kunnen u helpen de juiste keuze te maken en beschikken over de juiste vakkennis voor een goed ingeregelde installatie.

Voeg dit onderwerp toe aan mijn interesses
hideMetaLink

Levertijden en beschikbaarheid

Door de hoge gasprijzen overwegen steeds meer mensen een warmtepomp. Dit zorgt voor veel nieuwe aanvragen bij onze leden. Daarnaast zijn er op dit moment wereldwijd grote tekorten aan onderdelen, hierdoor zijn diverse modellen warmtepompen beperkt beschikbaar. De reden van deze tekorten is o.a. de verminderde productie bij toeleveranciers als gevolg van de corona-pandemie en de oorlog in Oekraïne. Maar ook de toegenomen vraag en de druk die dat legt op de productiecapaciteit bij de fabrikanten. Dit resulteert in lange levertijden van soms wel 5 maanden. Het advies is om wel nu al de aanvraag in te dienen zodat de opdracht in ieder geval bekend is bij uw installateur. De wachttijd die nu geldt, zal voorlopig nog niet snel veranderen.

Prijsverhogingen

Als u op dit moment een nieuwe auto koopt, dan is de definitieve prijs pas bekend bij aflevering. Oorzaken zijn de bovengenoemde zaken. Warmtepompen kampen helaas met hetzelfde probleem. Gestegen grondstofprijzen voor de onderdelen, alternatieve leveranciers voor onderdelen (die vaak een hogere prijs hebben) zijn de oorzaak van de prijsstijgingen. Dat betekent dat u bij aanvraag van en in de offerte voor een warmtepomp nog niet een definitieve prijs krijgt. Die volgt pas als de warmtepomp is geleverd.

Dit houdt in dat als u bijvoorbeeld in september een warmtepomp besteld, u rekening moet houden dat het product duurder kan uitvallen, dit wordt dan tegen de tijd van levering doorbelast. De prijswijzigingen kunnen variëren en zijn afhankelijk van het type warmtepomp, boiler of buttervat. Vraag daarom duidelijk bij uw installateur na waar u rekening mee moet houden.

Toegenomen vraag en installatiecapaciteit

Door de toegenomen vraag naar warmtepompen (en andere energietransitie gerelateerde artikelen) en de schaarste aan personeel lopen de levertijden extra op. Dit resulteert soms in extra wachttijden voordat een installatie geplaatst kan worden. Dit is echt geen onwil van de installateur maar het ontbreekt aan installatiecapaciteit door vakmensen.

Overweegt u een warmtepomp?

Laat u goed adviseren door een erkende installateur. Wilt u persoonlijk advies over andere duurzame maatregelen voor uw woning, zoals zonnepanelen, isolatie of een (hybride) cv-ketel? Neem dan contact op met uw erkende, bij Techniek Nederland aangesloten, installatiebedrijf.

Interessante links

12 weken wachten op een warmtepomp, Vereniging Eigen Huis 

 

Meer informatie over Zonnepanelen of CV-ketels? Terug naar de consumentenpagina
Meer nieuws over dit onderwerp