Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Veilig werken Middenkader en Management

show

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving en voorkomst verzuim, uitval en kosten. Neem daarom deel aan één van de webinars Veilig Werken, speciaal ontwikkeld voor Middenkader & Management in de installatiebranche.
Omdat je bedrijf moet voldoen aan de Arbowetgeving. Omdat je een bezoek van de Arbeidsinspectie met vertrouwen tegemoet wil zien. En vooral omdat je veilig wil werken.

Wat je kunt verwachten:

  • Een inspirerende en interactieve ochtend met verschillende workshops onder leiding van professionele cursusleiders met bewezen deskundigheid. 
  • Actuele wetgeving en technieken en praktische handvatten om je veiligheid op de werkvloer te vergroten.
  • Uitwisselen van ervaringen met collega’s uit andere bedrijven.
  • Ervaren docenten staan tijdens de modules voor je klaar. 

 

Onderwerpen
1. Wat is de waarde van (veiligheids)certificatie en diploma's, wat is de onderlinge samenhang?
Tijdens een audit wordt een documentonderzoek uitgevoerd waarbij een van de thema’s de veiligheidscertificaten zijn. Wat is de (meer)waarde van veiligheidscertificaten. Wat is de onderlinge relatie van VCA-ISO-Veiligheidsladder, enz. Zien we samen door het bomen het bos nog? Wat betekent dit voor jouw organisatie en voor de bedrijven waar je mee samenwerkt?

2. Praktische vormgeving ADM-beleid op de werkvloer
Het gebruik van alcohol, drugs en medicijnen in Nederland neemt nog steeds toe. Het merendeel van de gebruikers heeft een baan en kampt met een verslaving thuis en op de werkvloer. Werknemers die onder invloed zijn, kunnen gevaarlijke situaties op de werkvloer veroorzaken, niet alleen voor zichzelf maar ook voor anderen. Betreft het een verslaving of is de persoon ziek? Wat is het advies van de ervaringsdeskundige? Het is noodzaak dat werkgevers zorgen voor een ADM-beleid dat onderdeel is van het bredere arbobeleid.

3. Belangrijke wijzigingen bij het werken met asbest
Het ministerie van SZW werkt sinds 2018 aan de modernisering van het asbeststelsel. Een onderdeel daarvan is aanpassing van de arboregels en gelijktijdige lancering van digitaal instrument SMART- ns om de risico’s beter in kaart te brengen. Naar verwachting gaan de veranderingen in de regelgeving medio 2023 in. De wijziging van de regelgeving heeft gevolgen voor onder andere asbestinventarisatiebedrijven, asbestverwijderingsbedrijven en bedrijven (zoals aannemers) die niet zijn gecertificeerd en mogelijk bepaalde asbesttoepassingen willen gaan verwijderen in de toekomst. Maar ook op toezichthouders, eigenaren van vastgoed waar asbest in zit, en inspectie-instellingen heeft de verandering in regelgeving invloed.

4. Inloopspreekuur (arbeids)jurist
In de afgelopen jaren zijn veel thema’ s besproken bij de jurist Arbeidsrecht. Diverse thema’s zijn door ons gedestilleerd uit de stand van de wet- en regelgeving, publicaties en vragen van de helpdesk. Vaak was de beschikbare tijd onvoldoende toereikend, het ene antwoord leidde tot de volgende vraag en visa versa. We gaan het dit jaar omdraaien. De deelnemer brengt een casus mee en de jurist behandeld de casus en toetst deze aan de wet- en regelgeving in de beslotenheid van de groep. Uiteraard hebben wij een paar casussen beschikbaar en uitgewerkt maar de ervaring van de afgelopen jaren leert ons dat deze niet nodig zijn. Je bent hierbij uitgenodigd.

 


Contact
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op.

Leden

€ --

Niet-leden

€ --

Start webinar 09.30 uur

Einde webinar 13.00 uur

Locatie

webinar / online

Adres


Datum en tijdstip

2023-11-08T09:30:00
2023-11-08T13:00:00
2023-11-08T09:30:00 2023-11-08T09:30:00