
Techniek Inclusief Award
Hoe inclusief is jouw bedrijf? Zet jouw organisatie diversiteit en inclusie om in kansen?
Dan zijn we op zoek naar jou! Techniek Nederland, Wij Techniek en SER Diversiteit in Bedrijf reiken in 2026 de Techniek Inclusief Award uit en jouw bedrijf kan meedoen.
Met de Techniek Inclusief Award laten we zien hoe toekomstbestendig onze branche én jouw bedrijf is. Diversiteit en inclusie zijn geen luxe, maar een noodzaak om ook in de toekomst goed in te kunnen spelen op de vraag uit de markt.
Diversiteit en een inclusieve werkomgeving zorgen voor slimmere teams, hogere productiviteit, betere bedrijfsresultaten, een fijne werksfeer én, niet onbelangrijk, een omgeving waarin elke (nieuwe) collega zich welkom voelt binnen jouw bedrijf. Dat draagt bij aan het behoud van personeel.
Het doel?
De hele sector – en daarbuiten – laten zien hoe aantrekkelijk jouw bedrijf is voor divers talent én welke aanpak je hiervoor hanteert. Onderzoek toont aan dat bedrijven met een divers personeelsbestand beter presteren. Dit geldt voor zichtbare verschillen zoals leeftijd, geslacht, etnisch-culturele achtergrond of arbeidsvermogen, maar ook voor minder zichtbare verschillen zoals religie en seksuele oriëntatie.
Inspireer anderen – van bedrijven tot nieuw talent – door te laten zien hoe leuk werken in de installatiebranche is en hoe mooi je dat organiseert! Zet jouw bedrijf in de spotlight met de Techniek Inclusief Award!
Wat is diversiteit en inclusie?
Diversiteit gaat over de verschillen tussen mensen op de werkvloer. Inclusie betekent dat we deze verschillen erkennen, waarderen en actief benutten binnen een veilige en respectvolle werkomgeving. Het gaat om een plek waarin iedereen zichzelf kan zijn en zich gewaardeerd voelt. Dit bevordert de samenwerking, versterkt de betrokkenheid en draagt bij aan het behoud van medewerkers.

Criteria voor aanmelden
Heb jij een aanpak die werkt en inspireert om divers talent te betrekken en een fijne werkomgeving te bieden? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Iedere activiteit die diversiteit en inclusie bevordert én voldoet aan de criteria, maakt kans op een award. Er zijn twee categorieën: mkb en grootbedrijf. Een vakjury beoordeelt de inzendingen op basis van de volgende punten:
- Vernieuwing: Is de activiteit of initiatief uniek, creatief en/of bijzonder voor de sector?
- Overdraagbaarheid: Kunnen andere bedrijven deze activiteit ook toepassen?
- Effectiviteit: Zijn er zichtbare resultaten binnen jouw bedrijf? Draagt het bij aan meer diversiteit en inclusie?
Heb je een interessante activiteit, maar voldoet deze niet aan de criteria? We horen toch graag van je!
What's in it for you?
- Zet jouw bedrijf op de kaart: Laat zien hoe aantrekkelijk je als bedrijf en werkgever bent met een inclusieve en toekomstbestendige werkomgeving.
- Vergroot de zichtbaarheid onder klanten en werkzoekenden: De award vergroot de zichtbaarheid onder zowel werkzoekenden als klanten via landelijke publiciteit en een breed netwerk – binnen én buiten de sector.
- Inspireer anderen: Help collega-bedrijven in de sector vooruit.
- Vergroot je netwerk: Kom in contact met gelijkgestemde bedrijven en professionals en laat je inspireren door hun aanpak!
- Krijg extra publiciteit: Genomineerden worden extra in de schijnwerpers gezet zoals een video over jouw aanpak op inclusie en diversiteit als werkgever. Deel jouw verhaal en maak een verschil.
Meld jouw initiatief aan
Meld je nu aan, vul het aanmeldformulier in en stuur jouw praktijkvoorbeeld vóór 20 oktober 2025 naar aanmelden@techniekinclusiefaward.nl
We kijken uit naar jouw aanmelding!
Proces en tijdsplanning
Uiterlijk 3 november 2025 laten we alle inzenders weten of ze genomineerd zijn om mee te dingen naar de Techniek Inclusief Award en in welke categorie (mkb of grootbedrijf). De experts van SER Diversiteit in Bedrijf maken de selectie van genomineerden. Per categorie worden drie activiteiten genomineerd.
Alle genomineerden zetten we in aanloop naar de Award in de schijnwerpers. We komen bij hen op locatie om promotievideo’s te maken die we delen op sociale media en die de genomineerden ook op hun eigen website en social media kunnen delen.
Tijdens de VSK Beurs in de Utrechtse Jaarbeurs in februari 2026 houden alle genomineerden een pitch van hun inzending voor de vakjury over het ingezonden initiatief. De vakjury zal na de pitch vragen stellen om de genomineerde activiteiten nog beter te kunnen beoordelen. Uit de genomineerden selecteert de vakjury één winnaar per categorie, die de Award ontvangt voor zijn of haar inzet op het gebied van diversiteit en inclusie.
Wanneer | Wat gebeurt er dan |
20 oktober 2025 | Deadline aanmelding Techniek Inclusief Award |
20 - 31 oktober 2025 | Selectie genomineerden uit inzendingen |
uiterlijk 3 november 2025 | Bericht over nominatie aan inzenders |
4 of 5 februari 2026 | Uitreiking Techniek Inclusief Award 2026: Bekendmaking van de winnaars |
Genomineerden
Wil je een indruk krijgen van de genomineerden in 2024 in categorie mkb?
Bekijk hier hun video's:
Genomineerden
Wil je een indruk krijgen van de genomineerden in 2024 in categorie groot?
Bekijk hier hun video's:
Jurysamenstelling

Tanja Loeff-Hageman
Tanja Loeff-Hageman is vicevoorzitter van Techniek Nederland. Ze zet zich in om meer jongeren en zij-instromers te enthousiasmeren voor een carrière in de techniek. Naast haar rol als vicevoorzitter is Tanja directeur van Tibo-Veen B.V., een innovatief installatiebedrijf met circa 100 toegewijde medewerkers en een eigen bedrijfsschool genaamd de Tibo-Academy.

Sahar Yadegari
Sahar Yadegari is directeur-bestuurder van VHTO, expertisecentrum Voor Haar Technische Ontwikkeling. Met het motto ‘Fix the system, not the girls’ zet Sahar zich in voor een inclusieve en evenwichtige arbeidsmarkt in bèta, techniek en IT. Vanuit haar rol zet ze zich in voor structurele veranderingen en gelijke kansen binnen de sector, zodat iedereen invloed kan uitoefenen op de technologie en toekomstige technologische ontwikkelingen.

Seyit Yeyden
Als Managing Partner biedt Seyit Yeyden met de Beroepentuin een innovatief leer-werkconcept voor de Energietransitie, waar werkzoekenden in 2-4 maanden worden opgeleid voor banen in technische sectoren. Met Nextworker richt Seyit zich op diversiteit & inclusie door bedrijven en divers talent met elkaar te verbinden.
Aanmelden
Meld je nu aan! Vul het aanmeldformulier in en stuur jouw praktijkvoorbeeld vóór 20 oktober 2025 naar aanmelden@techniekinclusiefaward.nl
Ondersteuning voor jouw bedrijf
Wil jij aan de slag om diversiteit en inclusie in je bedrijf te bevorderen? Er zijn verschillende initiatieven waar je (vaak kosteloos) gebruik van kunt maken zoals een quickscan voor je bedrijf, advies, diverse workshops over inclusief leiderschap en begeleidingstrajecten. Lees hier meer over diversiteit en inclusiviteit:
- SER: Diversiteit in Bedrijf
- Wij Techniek: Diversiteit op de werkvloer
- Techniek Nederland: Aan de slag met diversiteit en inclusiviteit
Heb je een vraag?
Wil je met iemand overleggen of heb je een vraag? Stuur ons een mail of laat je gegevens achter.