Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Cybersecurity

Cyberincidenten hebben grote gevolgen voor alle spelers binnen de keten. Cybercriminaliteit bij één bedrijf heeft grote impact voor de eigen onderneming, maar ook voor alle ketenpartners. Het is daarom van cruciaal belang voor ondernemers om te onderzoeken of alle ketenpartners de juiste maatregelen toepassen in het kader van cybersecurity en samen te werken aan cyberweerbaarheid.

Zorgen dat de cyberweerbaarheid van installaties op orde is, vraagt om een hechte samenwerking in de gehele keten. Denk aan de fabrikant van de producten, het installatiebedrijf en medewerkers die installeren, de elektrodetaillist die de producten aan de consument levert en het beveiligingsbedrijf die over de systemen waakt.  

Tool ‘Samen Digitaal Veilig’

Techniek Nederland is partner van het Digital Trust Center (DTC) en betrokken bij de tool ‘Samen Digitaal Veilig’. De tool helpt ondernemers bij de digitale veiligheid van hun onderneming. Meld je nu aan op samendigitaalveilig.nl/technieknederland.

NIS2: nieuwe wet voor digitale veiligheid

Digitale veiligheid wordt steeds belangrijker. Vanuit Europa is op 10 november 2022 een nieuwe richtlijn aangekondigd: NIS2, met wettelijke verplichtingen. Net als bij de AVG moeten een flink aantal bedrijven verplicht maatregelen nemen op het vlak van cybersecurity. De ingangsdatum: 18 oktober 2024. Informatie via De NIS2 wet – Samen Digitaal Veilig.

Project Cyberweerbaarheid

In 2023 is Techniek Nederland gestart met een cyberweerbaarheidsproject en heeft subsidie ontvangen van het DTC, het orgaan van het ministerie van EZK dat digitale weerbaarheid van ondernemers bevordert. Het doel van het project is om informatie- en hulpmiddelen op te tuigen rondom het beveiligen van Operationele Technologie (OT)-toepassingen. Denk daarbij aan besturingssystemen voor bruggen en sluizen, robots of smart home-systemen. OT wordt steeds gevoeliger voor aanvallers nu ze deze systemen vaker via het internet kunnen bereiken.

Een goede digitale weerbaarheid is van groot belang. Niet alleen in informatie verwerkende
processen maar ook bij meet- en regelsystemen die voor de aansturing van industriële processen of
gebouwbeheersystemen worden gebruikt. Deze systemen, Industrial Automation and Control Systems (IACS) bevinden zich in het Operationele Technologie (OT) domein.