Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Mobiliteit

UV05128-1600x900

Onze standpunten

  • Milieuzones en zero-emissie zones

    Diverse stadsbesturen beperken de toegang tot de stad en stellen lokale emissie-eisen aan (bestel)auto’s. Techniek Nederland wil een landelijk beleid op het gebied van emissie-eisen. Aanvullende regels van individuele gemeenten leiden tot onduidelijkheid en hogere kosten voor installateurs.

    Techniek Nederland vindt dat gemeenten alleen zero-emissiezones mogen instellen wanneer er voldoende aanbod is van elektrische (bestel)auto’s en ondernemers niet geconfronteerd worden met onevenredig hoge kosten.

  • Btw-correctie

    Sinds 2011 geldt de btw-correctie ook voor auto’s zonder bijtelling. De lasten van ondernemers in de installatiebranche zijn sindsdien sterk toegenomen, als gevolg van een extra kilometeradministratie of een forfait. Techniek Nederland vindt dat de Europese btw-richtlijn zodanig moet worden aangepast dat het woon-werkverkeer voor de btw voortaan als zakelijk wordt gezien en niet langer als privé.