Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Cybersecurity

UV04418

Ons standpunt

Veilige en betrouwbare ICT is cruciaal voor onze samenleving en economie. Een samenleving zonder internet is nauwelijks nog denkbaar. De toenemende afhankelijkheid van ICT maakt onze samenleving steeds kwetsbaarder voor misbruik en uitval. Digitale veiligheid, ofwel cybersecurity, is dan ook van essentieel belang.

In gebouwen maken installaties integraal deel uit van een gebouwbeheersysteem dat alle installaties in gebouw centraal aanstuurt, bedient en laat samenwerken. Beveiligingsinstallaties zoals branddetectie of inbraakbeveiliging bij instellingen, bedrijven én bij consumenten zijn met het internet verbonden: het Internet of Things. Hierdoor zijn ook installaties inmiddels een aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen geworden.

Techniek Nederland brengt met haar leden in kaart welke regelgeving, normering, kennis en scholing nodig is om de cyberweerbaarheid van installaties te verhogen en zet haar invloed en netwerk in om deze aanpassingen door te voeren. Daarbij werken wij nauw samen met onze partners in de keten – van fabrikant, retailer, woningeigenaren en beheerders van utiliteitsgebouwen. Techniek Nederland vindt dat ook de overheid een verantwoordelijkheid heeft bij het voorkomen en bestrijden van cybercriminaliteit.