Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Coronacrisis

corona-iStock-1204033162-virus-hero

Techniek Nederland zet zich in om de werkzaamheden in de installatiebranche en de technische detailhandel in de coronacrisis zoveel mogelijk door te laten gaan. Dat kan dankzij het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ dat in samenwerking met de overheid, andere branches en de vakbonden is opgesteld. Voor de technische detailhandel geldt het protocol ‘Verantwoord winkelen’.

Ons standpunt

 

 • Steun voor bedrijven in de problemen

  Voor installatiebedrijven en technisch retailers die in de problemen komen moeten er steunmaatregelen zijn van de overheid. De klap van de coronacrisis komt voor de installatiebranche mogelijk in het tweede halfjaar. Daarom is het belangrijk dat er een derde steunpakket komt. Samen met 11 andere branches pleit Techniek Nederland voor invoering van een Deel- en Omscholings-NOW vanaf september.

 • Werk naar voren halen, sneller factureren

  Techniek Nederland heeft afspraken gemaakt met onder meer Rijkswaterstaat en Rijksvastgoedbedrijf om werk naar voren te halen. Op die manier voorkomen we dat de crisis onze bedrijven onnodig hard raakt. Wij vinden dat ook gemeenten dit  zouden moeten doen.

  Het Rijksvastgoedbedrijf heeft na overleg met Techniek Nederland toegezegd dat installateurs en technisch dienstverleners voortaan sneller een rekening mogen sturen. Wij roepen andere publieke én private opdrachtgevers op om dit voorbeeld te volgen.

 • Lopende contracten

  Als gevolg van de coronacrisis kunnen projecten te maken krijgen met vertraging en kostenverhoging. Techniek Nederland vindt dat de projectpartners in zo’n geval met elkaar moeten overleggen over een oplossing waarbij zij rekening houden met elkaars belangen. Wanneer het nodig is om afwijkende contractafspraken te maken vindt Techniek Nederland het belangrijk dat dat binnen een redelijke termijn gebeurt. Zo weten de projectpartners waar zij aan toe zijn.

 • Nieuwe contracten

  Op dit moment is nog niet duidelijk wat de effecten van de coronacrisis op nieuwe projecten zullen zijn. Het is dus ook niet mogelijk om hiermee al rekening te houden bij het opstellen van nieuwe contracten. Techniek Nederland vindt dat de projectpartners gedurende de looptijd van de overeenkomst afspraken moeten maken wanneer er sprake is van vertraging of kostenverhogingen als gevolg van corona.

  Een alternatief is om bij de opstelling van het contract uit te gaan van de coronamaatregelen die op dat moment geldig zijn. Wanneer de marktomstandigheden door corona wijzigen, overleggen de projectpartners over een passende oplossing.

 • Corona en ventilatie

  Techniek Nederland vindt het belangrijk dat leden heldere en eenduidige informatie kunnen geven over het verband tussen corona en ventilatie. Het standpunt van het RIVM is daarbij voor ons bepalend.  

  Het standpunt van het RIVM luidt:

  • Het is niet aangetoond dat het coronavirus zich via de lucht verspreidt.
  • Er zijn geen aanwijzingen dat ventilatiesystemen een rol hebben gespeeld bij de verspreiding van het virus.
  • Aanpassing van ventilatiesystemen is niet nodig is voor de bestrijding van het coronavirus.
  • Advies is om de geldende richtlijnen en onderhoudsvoorschriften te hanteren.
  • Goede ventilatie is in alle omstandigheden belangrijk voor een prettig en gezond binnenklimaat.

   Lees hier de onderbouwing bij het standpunt van het RIVM.