Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Doekle Terpstra met een riksja naar de Carrièrebeurs

Doekle-Riksja-1600x900
primary

Techniek Nederland is klaar voor De Nationale Carrièrebeurs 2024 in Amsterdam RAI. Met een ‘Riksja Ride’ gaf voorzitter Doekle Terpstra het startschot: de branchevereniging pendelt beursbezoekers vrijdag 22 maart aanstaande met riksja’s van NS-(metro)station Amsterdam RAI naar de Carrièrebeurs. En zorgt met digitale schermen in de metrostations en posters en stickers rondom de RAI voor extra zichtbaarheid.

Terpstra en Techniek Nederland vestigen de aandacht hiermee op de vele prachtige banen en carrièrekansen in de installatietechniek. ‘Onze sector is cruciaal voor de toekomst van Nederland, voor woningbouw en energietransitie. Daar is veel werk in, op allerlei functie- en opleidingsniveaus, voor tienduizenden mensen. We zoeken vooral slimme aanpakkers: mensen die graag met hun hoofd én hun handen werken en die graag iets nuttigers doen dan een bullshit job.’

Werkgarantie

‘Mede door de grote tekorten kun je in de techniek goed verdienen en uitstekend carrière maken’, weet Terpstra. ‘En door de grote maatschappelijke uitdagingen van bijvoorbeeld energietransitie, woningbouw en verduurzaming is er de komende decennia véél talent nodig. Je hebt als het ware een werkgarantie voor het leven. Dat moet iedereen in Nederland weten – te beginnen bij bezoekers van de Carrièrebeurs!’

‘Je kunt zoveel meer in de techniek’

De actie van techniek Nederland rond de Carrièrebeurs is onderdeel van een grote arbeidsmarktcampagne van de brancheorganisatie die afgelopen najaar is gestart, onder de titel ‘Je kunt zoveel meer in de techniek’. Op de gelijknamige website jekuntzoveelmeerindetechniek.nl hebben sinds afgelopen najaar al tienduizenden sitebezoekers kennis gemaakt met de verschillende soorten jobs in de installatiesector en deden inmiddels meer dan 14.000 mensen de online test om te checken of een baan in de techniek bij ze past.

Werkgeluk

Terpstra is blij met de positieve aandacht. ‘Samen met onze leden  werken we hard om meer aandacht te krijgen voor mooie carrièrekansen in de techniek. We benadrukken het belang van ons werk voor de samenleving en laten zien dat je daar meer voldoening uit haalt dan uit andere banen. Wist je bijvoorbeeld dat mensen die in de techniek werken bovengemiddeld gelukkig zijn met hun baan en dat ze die een rapportcijfer 8,1 geven, en dat vrouwen die in de techniek werken hun werk zelfs gemiddeld waarderen met een 8,3!?’

Voordelen en kansen

‘Het is belangrijk dat iedereen die nadenkt over een studie, een carrière of een overstap óók serieus kijkt naar de voordelen en kansen van werken in de techniek. Zoals het hoge werkgeluk, de soepele instroom, de uitgebreide scholingsmogelijkheden en de ruimte om door te groeien. Ik hoop dat we met deze inhaakactie veel jobzoekers aan het denken zetten. Dan weet ik zeker dat veel mensen ontdekken: Ook ik kan zoveel méér bereiken met een carrière in de techniek!’