Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Brochure geeft praktische tips ter voorkoming bliksemrisico’s op festivals

bliksem
primary

Blikseminslag is voor iedere organisator van buitenevenementen een risico om rekening mee te houden. In de praktijk gebeurt dit vanzelfsprekend ook. Nu de kans op extreme onweersbuien groter wordt als gevolg van de klimaatverandering, wordt het echter voor evenementorganisatoren en gemeenten nog belangrijker om zich bezig te houden met voorlichting en preventieve maatregelen. Daarom heeft de evenementenbranche samen met Techniek Nederland de brochure Bliksembeveiliging bij buitenevenementen opgesteld die informatie geeft over het voorkomen van mogelijke risico’s van blikseminslag. De brochure moet de algemene bewustwording rond bliksembeveiliging tijdens buitenevenementen vergroten.

Blikseminslag kan een elektrische schok, bewusteloosheid, ademhalingsstilstand, hartstilstand of verbrandingen veroorzaken. Op een openluchtevenement, zoals een festival, kunnen bezoekers op diverse manieren door de bliksem worden getroffen. Niet alleen een directe inslag vormt een risico, ook via aanraking van een podium, lichtmast, hekwerk of tentconstructie kunnen er bij onweer slachtoffers vallen. Daarnaast kunnen vallende bomen of takken voor gevaar zorgen.

Onweer en bliksem-apps

Evenementorganisatoren kunnen de weersvoorspellingen voortdurend in de gaten houden. Speciale apps waarschuwen voor naderend onweer. Op basis daarvan zijn specifieke maatregelen te nemen voor de veiligheid van festivalgangers. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om mensen tegen directe blikseminslag te beschermen door ze te laten schuilen in een ruimte die is voorzien van bliksembeveiliging. Het is één van de maatregelen die de Vereniging Van EvenementenMakers (VVEM), de Branchevereniging van Nederlandse Tentenverhuurbedrijven (TVD), Event Safety Institute (ESI) en Techniek Nederland adviseren in de brochure Bliksembeveiliging bij buitenevenementen. De brochure geeft verder onder meer informatie over het maken van een bliksem-risicotekening van het terrein. Daarmee kunnen organisatoren bepalen welke gebieden veilig zijn.

Tips bij onweer

De brochure geeft festivalbezoekers een aantal algemene veiligheidstips bij naderend onweer:

  • Ga schuilen in een gebouw;
  • Ga in een auto of bus zitten;
  • Is er geen gebouw of auto in de buurt, maak je dan klein ga op je hurken zitten, zet je voeten bij elkaar en bescherm je oren.
cover-brochure-bliksembeveiligingKlik op covervoor gratis download