Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

senary

Opleidingen Verwarming

Het selecteren en inregelen van een cv-ketel is voor installateurs in de regel geen probleem. Een voorbeeld is het bepalen van de juiste capaciteit. Cv-ketels hebben, vanwege de tapwatervoorziening, doorgaans een overschot aan verwarmingscapaciteit. Het overschot aan capaciteit is geen probleem want het rendement van de ketel bij verwarming neemt niet af. Dat ligt anders bij een warmtepomp. Overcapaciteit leidt tot een lager rendement en moet daarom worden voorkomen.

Om aan de aangescherpte wetgeving te voldoen worden steeds meer nieuwe huizen van een warmtepomp voorzien. Bij utiliteitsgebouwen is dat al meer het geval. Voor het ontwerpen en realiseren van goede warmtepompsystemen is actuele kennis van zaken onontbeerlijk. De technische ontwikkelingen gaan immers snel. Die kennis ontbreekt nog bij veel installateurs die zich tot nu toe alleen op cv-ketels richten.   

Techniek Nederland heeft een aantal trainingen op een rijtje voor u gezet die uw kennis en kunde op dit gebied kunnen bijspijkeren.