Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

senary

Cursus Systeemarchitect Gebouwautomatisering en –beheer

Gebouwautomatisering speelt een essentiële rol in elk zakelijk gebouw en verdient meer aandacht in het bouwproces, omdat de invloed op de levensduurkosten (TCO) zeer hoog is. In het belang van gebouweigenaren en duurzaamheidsdoelstellingen moet gebouwautomatisering daarom uitgroeien tot volwaardige discipline. Daarom is er nu de cursus Systeemarchitect Gebouwautomatisering en -beheer op HBO+-niveau.

Leden

€ 5.989,75

Niet-leden

€ 6.875,-

Doel

Na afloop van deze cursus bent u in staat:

  • een integraal functioneel pakket van eisen op te stellen voor gebouwautomatisering;
  • samen met de opdrachtgever/gebruiker een advies te formuleren op het gebied van integrale en optimale gebouwautomatisering;
  • een systematische aanpak te definiëren voor ontwerp- en uitvoeringstrajecten bij gebouwautomatisering (Systems Engineering, viewmodels);
  • als procesbegeleider op te treden tijdens het ontwerp- en uitvoeringsproces (commissioning);
  • eindverantwoordelijkheid te nemen voor de realisatie van de systemen.

Inhoud

De cursus bestaat uit drie hoofdthema’s:

Gebouwbeheer en ICT

Focus op gebouwautomatisering, systeemarchitectuur en functionaliteit GBS, applicatiesoftware, energiemanagement, smart-grid management, het ontwerp, storingen, kostenfacetten, netwerken en communicatie-standaarden, data-management en data-security.

Methodieken & Skills

  • Systems engineering, view modeling
  • Projectmanagement
  • Soft skills (onderhandelen, communiceren en overtuigen)

Installatietechnieken t.a.v. integratie in de gebouwautomatisering

Conceptuele kennis van vakdisciplines in gebouwen zoals klimaattechniek, duurzame opwekkers, fire safety, security, elektrotechniek, verlichtingstechniek en transport.

Duur

15 lesdagen, 1 maal per twee weken

Prijs

Normale prijs: € 6.875,-

Prijs voor leden van Techniek Nederland:  € 5.989,75

 

Aanmelden

Informatie over studielast, startdata, cursusmateriaal, locatie en het examen vindt u op de website van TVVL.

Vermeld bij uw aanmelding uw lidnummer van Techniek Nederland.