Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Bij geschillen

Ook vakwerk blijft mensenwerk: natuurlijk kan het gebeuren dat u met uw installateur van mening verschilt over de kwaliteit van het uitgevoerde werk. Of dat u niet tevreden bent over de levering of reparatie van een huishoudelijk apparaat door uw elektrotechnisch detaillist.

Wij kunnen zelf geen uitspraak doen over deze kwestie, maar als uw installateur of elektrodetaillist lid is van Techniek Nederland, werkt hij volgens de algemene voorwaarden voor consumenten. Dit betekent dat u een deskundige uit de markt kunt vragen het werk te controleren. Wij raden echter altijd aan om eerst met het bedrijf waarmee u zaken heeft gedaan contact op te nemen en er samen uit te komen.

Werkt u met een bedrijf dat geen lid is van Techniek Nederland, dan kan deze andere of eigen voorwaarden hanteren. Uw rechten zijn dan in veel gevallen minder goed vastgelegd.

Voordelen geschillencommissie:

  • Goedkoper
  • Laagdrempeliger
  • Sneller alternatief voor de procedure bij de rechter
  • De uitspraak is bindend voor de partijen

Techniek Nederland heeft samen met consumentenorganisaties 2 geschillencommissies in het leven geroepen. De uitspraken van deze commissies zijn bindend. U kunt alleen een beroep doen op deze commissies als u zaken heeft gedaan met een lid van Techniek Nederland.

Installatiewerk

Wanneer u als consument een geschil heeft met een installatiebedrijf dat lid is van Techniek Nederland, kunt u een beroep doen op de Geschillencommissie Installerende Bedrijven.

Consumentenelektronica

Heeft u een huishoudelijk apparaat gekocht bij een elektronicawinkel of laten repareren bij een winkel of reparatiebedrijf die is aangesloten bij Techniek Nederland, dan kunt u een beroep doen op de Geschillencommissie Elektro

Deze geschillencommissies zijn ondergebracht bij de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken in Den Haag. De geschillencommissies zijn onafhankelijke, zelfstandige instanties die uitspraken doen in een meningsverschil tussen een consument en een bedrijf dat lid is van Techniek Nederland.