Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Thuiswerken: hoe doen we dat?

Naamloos-7
primary

Elke crisis zet in meer of mindere mate een beweging op gang. Zo heeft ook de coronacrisis ons genoodzaakt ons leven anders in te richten. Zowel privé als zakelijk. Hoewel we nu weer veel meer kunnen en mogen, zijn er ook dingen niet langer zoals we ze gewend waren. Veranderingen die kansen en mogelijkheden bieden. Je ziet veel creativiteit en samenwerking ontstaan en innovatiekracht om dingen daadwerkelijk te realiseren én te verbeteren. Bovendien blijkt uit onderzoeken dat een meerderheid voor minstens enkele dagen per week willen blijven thuiswerken en dat afwisselen met weer ‘even’ terug naar kantoor om collega’s te zien. Maar hoe ‘doe’ je dat dan?

Ongeveer 9 procent van de werkenden in onze sector heeft een binnenfunctie. Nagenoeg 100 procent hiervan werkt normaal op kantoor. Dat was tijdens de crisis nog maar 20 procent. Thuiswerken in een sector waar dit normaal niet gebruikelijk is brengt de nodige uitdagingen en vragen met zich mee. Misschien was het een tijdelijke situatie, maar wellicht is het voor sommige functies helemaal zo gek nog niet om structureel te kijken naar thuiswerkmogelijkheden. Naast de wet- en regelgeving op dit gebied komen er in de praktijk ook hele andere vragen op je af. Denk aan bereikbaarheid, cyberveiligheid, privacy en controle. Dit en nog veel meer kun je vinden in de routekaart thuiswerken dat bordevol staat met handvatten en tips.