Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Protocol samen veilig doorwerken komt eraan

social distancing
primary

Techniek Nederland en Bouwend Nederland hebben vandaag een voorstel voor het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ ingediend bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Dit protocol wordt de komende dagen getoetst op inhoud en werkbaarheid door onder andere het RIVM en de Inspectie SZW. Een definitief protocol, dat antwoord geeft op de vraag hoe veilig kan worden doorgewerkt in de bouw- en technieksector, wordt binnen een week gepresenteerd. Tot die tijd gelden de richtlijnen van het RIVM, die Techniek Nederland en Bouwend Nederland al hebben toegespitst op hun sectoren.

Techniek Nederland, Bouwend Nederland en de Rijksoverheid hebben input voor het protocol geleverd. Zodra het protocol definitief is, komen er onder meer posters en flyers om werknemers en opdrachtgevers duidelijkheid te geven over de gewenste richtlijnen. Het protocol komt overeen met richtlijnen die nu al te vinden zijn op de websites van Techniek Nederland en Bouwend Nederland.

Toetsing door RIVM en Inspectie SZW

Doekle Terpstra, voorzitter Techniek Nederland: ‘De kracht van dit protocol is dat het een gezamenlijk product is van werkgeversorganisaties en de rijksoverheid. Dit vraagt, ondanks dat de urgentie groot is, om afstemming. De toetsing door onder andere RIVM en de Inspectie SZW is van essentieel belang. Het goede nieuws is dat installateurs en bouwers in de tussentijd gebruik kunnen maken van de duidelijke richtlijnen die nu al op onze websites staan.’

Zorgvuldigheid van belang

Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland ‘We zijn ons bewust van de noodzaak om zo snel mogelijk met een duidelijk protocol te komen over werken in de bouw- en technieksector, maar behalve snelheid is ook zorgvuldigheid hier van belang. Het protocol zou geen ruimte moeten bieden voor interpretatie en heldere richtlijnen moeten geven voor werkgevers, werknemers, opdrachtgevers en particulieren.’

Overleg met ministers

Het protocol is een van de resultaten van het overleg tussen minister Knops van BZK en minister Van Veldhoven van Milieu en Wonen met voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland en voorzitter Maxime Verhagen (Bouwend Nederland). Doel van dit overleg is om duidelijke afspraken te maken waardoor de sector, zoveel mogelijk, veilig kan blijven doorwerken. De bouw- en technieksector is immers een essentiële motor voor de Nederlandse economie.

Veilig werken bij mensen thuis

Het protocol biedt duidelijkheid aan bedrijven, opdrachtgevers, klanten en werknemers over de mogelijkheden om veilig door te werken in deze lastige tijd. Ook de manier waarop werkzaamheden bij mensen thuis veilig door kunnen komen aan bod. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM.

1,5 meter afstand

Totdat het protocol van kracht is, blijven de huidige richtlijnen gelden. Ook op de werkvloer moet zoveel mogelijk de RIVM-richtlijn van 1,5 meter afstand tot elkaar nageleefd worden, zowel bij het vervoer naar en van de bouwplaats als op de bouwplaats zelf. Meer informatie over de huidige richtlijnen is te vinden op de websites van Techniek Nederland en Bouwend Nederland.