Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

De warmtepomp is een uitstekend alternatief voor de cv-ketel - maar nog niet in iedere woning

warmtepomp
primary

Met een warmtepomp verwarm je je huis duurzaam, efficiënt en comfortabel. Maar niet iedere woning is er al geschikt voor. Verwarmen met een warmtepomp is alleen effectief in een goed geïsoleerde woning.

warmtepomp

Zijn nieuwbouwwoningen geschikt voor een warmtepomp?

Vrijwel iedere woning die nu wordt opgeleverd is uitstekend geïsoleerd. Zo'n woning kun je prima verwarmen met een all-electric warmtepomp. Zonder aardgas dus.

En hoe zit het met de bestaande woningen?

Veel bestaande woningen zijn (nog) niet voldoende geïsoleerd om met een warmtepomp te kunnen verwarmen.

In woningen die vóór 1980 zijn gebouwd, heeft het meestal geen zin een warmtepomp te installeren. In zulke woningen is veel extra isolatie nodig en dat betekent vaak een ingrijpende verbouwing.  

Veel woningen die ná 1980 zijn gebouwd, zijn geschikt voor een hybride warmtepomp, soms na het uitvoeren van enkele betrekkelijk eenvoudige isolerende maatregelen. De hybride warmtepomp werkt bijna het hele jaar op elektriciteit en schakelt alleen op héél koude dagen over op aardgas.

Een goede installateur kan beoordelen of een huis geschikt is voor een hybride warmtepomp en welke aanvullende isolerende maatregelen er eventueel nodig zijn.

Vormt het geluid van de warmtepomp nog een probleem?

Eigenlijk niet. De nieuwste generatie warmtepompen is vrijwel geluidloos. Ook hier geldt dat een goede installateur (aangesloten bij UNETO-VNI) een duidelijk advies zal geven.