Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Aantal ongevallen bij installatie van zonnepanelen moet omlaag

PV-panelen-zonnepanelen-plaatsen-UV05481-1600
primary

Net als de Arbeidsinspectie zijn de brancheverenigingen Techniek Nederland en Holland Solar bezorgd over de veiligheidssituatie in de zonne-energiesector. Ieder ongeval dat plaatsvindt bij het installeren van zonnepanelen is er één te veel. Wij vinden dat veiligheid altijd topprioriteit moet zijn. Aan de veiligheid van monteurs mag geen enkele concessie worden gedaan.

Techniek Nederland en Holland Solar zijn zich terdege bewust van hun verantwoordelijkheid. We hebben daarom de afgelopen jaren een uitgebreid kwaliteits- en veiligheidsborgingssysteem opgezet. Naar aanleiding van de recente berichten van de Arbeidsinspectie zullen Techniek Nederland en Holland Solar de voorlichting over veilig werken intensiveren. Daarbij spannen wij ons in om het kwaliteits- en veiligheidsborgingssysteem óók onder de aandacht te brengen van bedrijven die geen lid zijn van de brancheorganisaties.

Techniek Nederland en Holland Solar wijzen alle bedrijven in de sector voortdurend op het belang van het naleven van de regels, instructies, procedures en adviezen voor kwaliteit en veiligheid. Ons doel is helder: een veilige sector.

Het kwaliteits- en veiligheidsborgingssysteem van de sector bestaat uit normen, het handboek zonne-energie, opleidingen en examens als onderdeel van de vakmanschapsroute voor de zonnestroominstallateur, en erkennings-/certificeringsregelingen.

Download meer informatie over het kwaliteits- en borgingssysteem voor de zonne-energiesector (pdf)

Lees op onderwerp zonne-energie installaties hoe Techniek Nederland ondersteuning biedt op dit vakgebied.