Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Trek uw fabrikanten en softwareleveranciers over de streep

primary

Belangrijke succesfactor voor de UOB is het aanleveren van ETIM-RT-productdata door fabrikanten. UNETO-VNI en FME zetten zich gezamenlijk in om fabrikanten hiervoor te mobiliseren. Ook de druk vanuit individuele installatiebedrijven is van belang; dus ga het gesprek aan met uw leverancier(s)!

Hierbij alvast een aantal stevige argumenten om mee te geven aan uw fabrikanten en softwareleveranciers. Voor installatiebedrijven en de bouw als geheel wordt ETIM-RT / de UOB hét systeem dat onder de motorkap van BIM draait. De grote installatiebedrijven van UNETO-VNI stappen straks over op de UOB en vele bedrijven zullen volgen. Sommige fabrikanten zien op tegen de hoeveelheid werk die het kost om al hun producten eenmalig te classificeren in ETIM-RT. Voor de meeste fabrikanten weegt dit echter argument niet op tegen de voordelen, zoals platformonafhankelijke productdata, waardoor classificeren uiteindelijk minder werk wordt.

Sommige software leveranciers hebben geïnvesteerd in een platformspecifieke generator voor een eigen UOB. De installatiesector heeft echter groot belang bij verdergaande informatisering en open standaards in de sector. Fabrikanten en softwareleveranciers kunnen binnen een paar jaar niet meer om ETIM-RT / de UOB heen. Beter nu investeren, dan later de boot missen.

Ruis in de markt

Een aantal partijen in de markt heeft geen belang bij een open UOB en probeert met onzuivere argumenten installateurs en fabrikanten achter hun standpunt te krijgen. UNETO-VNI heeft daarom een stevig communicatie-offensief ingezet. Als installateur vindt u op www.openuob.nl argumenten om verstorende berichten uit de markt te pareren.

Folder

Na de zomer wordt een folder over de UOB opgeleverd die u als installateur ondersteunt bij het informeren en mobiliseren van partners.