Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

quaternary

Wat is een vakgroep?

Een vakgroep verenigt bedrijven van een bepaalde deelmarkt of technische specialisatie. Kennis delen, contacten leggen en nieuwe marktkansen ontdekken, staan daarbij centraal. Ook ontwikkelt de vakgroep nieuwe vakkennis in samenwerking met kennispartijen, waaronder TNO, ISSO, onderwijsinstituten en fabrikanten.

Vakgroepen organiseren onder meer workshops, themadagen, lezingen en netwerkbijeenkomsten. Zo doet u veel nieuwe kennis en contacten op. Daarnaast ontvangt u nieuws over ontwikkelingen en publicaties over uw vakgebied. Meepraten kan ook. Dat kan door bijvoorbeeld over een mogelijke nieuwe norm of door tips uit te wisselen over de markt. En heeft u een technische vraag? Dan komt u via de vakgroep snel en gemakkelijk in contact met andere leden die, net als u, specialist zijn in hun vak. Binnen de vakgroep heeft u ruimschoots de gelegenheid om te netwerken en ervaring uit te wisselen. Ook voor gezamenlijke initiatieven is de vakgroep een ideaal podium. 

Vakcommissie

De sturende kracht achter een vakgroep is de vakcommissie: een kleine groep actieve leden die ondersteuning krijgt van het secretariaat. De commissie maakt het beleid voor het vakgebied van de vakgroep. De voorzitter van de vakcommissie vormt een duo met de branchemanager op het secretariaat.

De vakcommissies elektrotechniek

  • Elektrotechnische Installatiebedrijf (VEI)
  • Beheer en Inspectie
  • Beveiliging
  • Bliksembeveiliging
  • Elektromechanisch onderhoud
  • Infratechniek
  • SignTechniek

Iedere commissie heeft ook een eigen pagina. Ga naar de commissiepagina's.