Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

quaternary

11 tips voor een veilig dak

Om een goed oordeel te vellen over het risico dat een dak instort, is een specialistische constructieve berekening noodzakelijk. Maar een visuele inspectie op en onder het dak kan ook al veel duidelijk maken. Hier 11 vragen waarmee u kunt controleren hoe veilig een dak is.

  1. Zijn er noodafvoeren aanwezig?
  2. Is er tijdens het ontwerp rekening gehouden met naderhand aan te brengen installaties of andere voorzieningen op het dak?
  3. Vertoont de dakbedekking sporen van reparaties aan de dakrand omdat het dak te ver doorbuigt?
  4. Vertoont het dakoppervlak vervormingen, veert het dak door of begint het te golven als je erop springt of stampt?
  5. Liggen er waterplassen en vervuiling door water? Bij een goed afschot mag op niet meer dan 5% van het dakoppervlak water staan, de plasdiepte mag niet meer zijn dan 5 mm.
  6. Loopt het afschot naar de hemelwater- en noodafvoeren?
  7. Zijn de afvoeren vrij en schoon?
  8. Zitten de noodafvoeren niet te hoog?
  9. Zijn er na de bouw installaties onder of op het dak aangebracht en is hiermee rekening gehouden in het ontwerp of is de dakconstructie verstevigd?
  10. Is er sprake van corrosievorming bij ophangsystemen of ontbrekende bevestigingsmaterialen in verbindingen?
  11. Is de dakconstructie conform tekening?

Hoe vaker u de vragen met 'ja' kunt beantwoorden, hoe veiliger het dak!