Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Registratie van gesloten bodemenergiesystemen

De registraties van gesloten bodemenergiesystemen liggen achter op schema. Per 1 juli 2013 moesten de nieuw aan te leggen gesloten systemen worden gemeld. Vaak zijn deze systemen niet bij de overheid bekend.

Voor open systemen bestond al een vergunningplicht. Deze zijn wel bij de overheid bekend. Om met elkaar rekening te houden en onderlinge beïnvloeding te voorkomen, is het belangrijk dat ook de gesloten systemen op de digitale kaart worden weergegeven. Naar verwachting zijn dat er ongeveer 20.000 in heel Nederland.

Het melden van bestaande gesloten bodemenergiesystemen kent een groot voordeel. Deze systemen worden daardoor wettelijk beschermd tegen negatieve beïnvloeding door een nog nieuw te plaatsen bodemenergiesysteem in de directe omgeving.