Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

quaternary

Erkenningsregeling erkend elektrotechnische reparatiebedrijven

Wat zijn de voordelen van een erkend elektrotechnisch reparatiebedrijf? Wie een elektronisch apparaat wil laten repareren, is bij u aan het juiste adres. U verricht uw reparaties snel en vakkundig. Dankzij de Erkenningsregeling Elektrotechnische Reparatiebedrijven weet u dat niet alleen zelf, maar zijn ook uw klanten hiervan op de hoogte.

Uw klanten zijn steeds kritischer: ze willen zeker weten dat ze goed worden geholpen, niet teveel betalen en kunnen rekenen op een deskundig advies. De reparatie van hun computer, smartphone, tablet of wasmachine vertrouwen ze dan ook lang niet iedereen toe. Zo hebben erkende elektrotechnische reparatiebedrijven een streepje voor: ze kunnen aantonen dat ze kwaliteit leveren. Heeft u zo’n erkenning nog niet? Dan is dit een goed moment daar verandering in te brengen.

Wat zijn de eisen?

Om erkend te worden bent u lid van Techniek Nederland en moet u voldoen aan een aantal kwaliteitseisen. Die gaan onder meer over vakbekwaamheid van u en uw personeel en de manier waarop u alles administratief bijhoudt. Maar ook over de inrichting en uitrusting van uw werkruimte, de controles die u uitvoert en de communicatie tussen u en uw klant. Benieuwd of uw bedrijf aan de criteria voldoet? Vul dan de checklist in.

Hoe wordt u erkend?

Uiteraard krijgt u de erkenning niet zomaar. Voordat u wordt erkend, krijgt u bezoek van een onafhankelijk bureau. Tijdens deze audit wordt de manier waarop u reparaties verricht grondig doorgelicht. Als u nog niet aan alle eisen voldoet, helpt de auditeur u om de puntjes op de i te zetten. Kortom: een leerzame ervaring, die u de kans biedt uw reparatieproces te verbeteren.

Wat zijn de voordelen?

Als u aan alle eisen voldoet, krijgt u een certificaat. Vanaf dat moment mag u zich Erkend Elektrotechnisch Reparatiebedrijf noemen. Vanzelfsprekend laat u het erkenningslogo op al uw reclame-uitingen terugkomen. Het certificaat hangt u op in uw winkel. Zo weten al uw klanten dat u zich onderscheidt op kwaliteit. Bovendien wordt u eerder op internet gevonden: u krijgt een verwijzing in de ledenzoeker van Techniek Nederland.

Meedoen?

Als u wilt meedoen aan de erkenningsregeling dan kunt u het Aanvraagformulier Erkenning Elektrotechnische Reparatiebedrijven invullen. U betaalt dan, afhankelijk van uw bedrijf, de volgende kosten:

Bedrijf met minder dan vijf monteurs in dienst  
Kosten inschrijving € 525,00*
éénmalige inschrijfkosten, 1e audit, certificaat en startpakket  
Kosten jaarlijkse verlenging € 262,50*
verlening van de erkenning en kosten voor de verplichte twee jaarlijkse audit  
Bedrijf met vijf of meer monteurs in dienst  
Kosten inschrijving € 825,00*
éénmalige inschrijfkosten, 1e audit, certificaat en startpakket  
Kosten jaarlijkse verlenging € 412,50*
verlening van de erkenning en kosten voor de verplichte twee jaarlijkse audit  
Bedrijf met meerdere vestigingen/filialen  
Kosten inschrijving Op aanvraag
éénmalige inschrijfkosten, 1e audit, certificaat en startpakket  
Kosten jaarlijkse verlenging Op aanvraag
verlening van de erkenning en kosten voor de verplichte twee jaarlijkse audit  
Bovenstaande bedragen zijn exclusief btw  

Word ook lid en profiteer

Bent u nog geen lid? Met Techniek Nederland versterkt u uw bedrijf, uw kennis en uw netwerk. Voor al uw technische en ondernemersvragen kunt u terecht bij onze experts. Ook krijgt u korting op onze producten en diensten. Daarnaast kunt u alleen een erkend reparatiebedrijf worden als lid bent van Techniek Nederland. Direct aanmelden voor het lidmaatschap.