Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

septenary

Conjunctuurenquête

Techniek Nederland voert per kwartaal een conjunctuuronderzoek uit om de economische ontwikkelingen op korte termijn te monitoren. We vragen onder andere naar de verwachte omzet, prijsniveau, personeelsbestand en orderportefeuille.

Daarnaast vormt de conjunctuurenquête input voor de halfjaarlijkse Monitor Bouwketen. Dit is het gezamenlijk conjunctuuronderzoek van de architecten, ingenieursbureau, bouwbedrijven en installatiebedrijven.

Conjunctuurenquête Techniek Nederland

De uitslag van de conjunctuurenquête geeft per marktgebied een goed beeld van:

  • De ontwikkeling van het prijsniveau en de omzet
  • Het scoringspercentage van de offertes
  • De omvang van de orderportefeuille
  • De behoefte aan inleencapaciteit
  • Wat uw collega's in de branche verwachten van de ontwikkelingen in het komende kwartaal.

Meedoen met de conjunctuurenquête? Stuur Laurens de Vrijer een e-mail met uw gegevens.

Rapportages

Monitor Bouwketen

De Monitor Bouwketen is opgesteld door het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) in opdracht van de brancheverenigingen van installatiebedrijven (Techniek Nederland), architecten (BNA), bouwbedrijven (Bouwend Nederland) en ingenieursbureaus (NLingenieurs). De Monitor is gebaseerd op de gegevens van meer dan 1.500 bedrijven.

Rapportages