Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

senary

RI&E voor detailhandel

Op grond van de Arbowet moet elk bedrijf de risico’s in kaart brengen op het gebied van veiligheid en gezondheid. De RI&E is een praktisch hulpmiddel om daar een inventarisatie van te maken en vervolgens een plan van aanpak voor op te stellen.

Het is verstandig om regelmatig uw Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) te updaten. Zeker als de werkomstandigheden binnen uw bedrijf veranderen. Op grond van de Arbowet moet elk bedrijf de risico’s in kaart brengen op het gebied van veiligheid en gezondheid. Bijvoorbeeld als het gaat om lang staan, omgang met machines of het tillen van zware apparaten.

RI&E starten

U vindt de RI&E ETD op de website van op het steunpunt RI&E. Om te starten, moet u zich eerst registreren met uw e-mailadres en een wachtwoord. Na registratie kunt u op elk moment inloggen om uw RI&E te starten, te wijzigen of af te maken.

Geen externe toetsing nodig voor bedrijven met maximaal 25 medewerkers

De RI&E ETD is door cao-partijen in samenspraak met arbodeskundigen opgesteld en aangemeld bij het Steunpunt RI&E en is daarmee een erkende branche RI&E. Dit betekent dat bedrijven met maximaal 25 medewerkers zijn vrijgesteld om de RI&E apart te laten toetsen door een arbodeskundige.

Vrijstelling van toetsing betekent voor een bedrijf:

  • geen bedrijfsbezoek van de arbodienst
  • geen aanvullende metingen
  • besparing van tijd en kosten

Telt uw bedrijf meer dan 25 medewerkers?

Dan moet u de RI&E laten toetsen door een arbodeskundige. Voorkom boetes Bij controle door de Inspectie SZW wachten u hoge boetes als u uw zaakjes niet goed op orde heeft. Zorg er dus voor dat u een actuele RI&E én een plan van aanpak heeft! Het is verstandig om ongeveer eens per drie jaar uw RI&E te actualiseren en ieder jaar naar het plan van aanpak te kijken. Tip: betrek bij het opstellen ook uw medewerkers.