Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

senary

Cursus van vraag naar levensduurkosten

Betrouwbare en goed onderbouwde prijsvorming zijn de basis voor elke businesscase van de klant. Tijdens deze cursus leren wij u hoe u snel een betrouwbare en accurate levensduurkostenraming opstelt vanuit de eisen en wensen van de klant.

 

Leden

€ 1.595,-

Niet-leden

€ 1.995,-

 

De afgelopen jaren is de context van het aanbestedingsproces door vele invloeden sterk veranderd. Dit is niet alleen het gevolg van minder uitgewerkte bestekken en meer UAV-GC en Design&Build en/of Maintain contracten, maar ook van 2D tekeningen naar BIM. Dit heeft sterke invloed op de samenwerking met andere betrokken partijen in de bouwkolom, de interne organisatie en de prijsvorming en de daarbij behorende risico's, met als gevolg sterk stijgende tenderkosten. Het vraagt om een integrale aanpak waarmee snel en onderbouwd valt te sturen op kwaliteit, duurzaamheid en kosten.

Doel

Het leren toepassen van een rekensystematiek waarmee snel en onderbouwd een levensduurkostenraming kan worden gemaakt waarmee ontwerpvarianten integraal kunnen worden afgewogen. De focus ligt hierbij op een onderbouwde sturing op kwaliteit, investering, onderhoud en energie vanaf de start van een project (initiatieffase) die kan meegroeien tot in de exploitatiefase.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met een integrale calculatiemethode waarmee in het ontwerpproces kan worden gestuurd op levensduurkosten.

Daarbij is deze training zeer geschikt voor de ervaren account-/tendermanagers, ervaren calculators en ontwerpers die het calculatieproces meer diepgang willen geven en willen meedenken met de klant en zijn businesscase.

Inhoud

Inhoud dag 1

 • Van kengetallen naar elementen raming
 • Prijsopbouw elementen en koppeling calculatietijdnormen
 • Trendlijnen verbanden kwaliteit/eis en prijs
 • Uniforme Indelingsstructuur
 • Integraal ontwerpen en bouwkundige verbanden

Inhoud dag 2

 • Dimensionering en kosten van de diverse werktuigbouwkundige installaties: Klimaatconcepten, comfort, ventileren, verwarmen, koelen, regeltechniek en sanitair etc.
 • Dimensionering en kosten diverse elektrotechnische installaties: Algemene opbouw, energievoorziening, kracht, licht, communicatie, beveiliging en transport etc.

Inhoud dag 3

 • Exploitatiekosten, onderhoudskosten en energiekosten
 • CO2 en milieubelasting
 • Levensduurkosten, terugverdientijd en netto contante waarde methode
 • Praktische ontwerpcase in de vorm van een tender

Aanpak

Tijdens de cursus wordt de theorie afgewisseld door diverse praktijkcases, zodat na de cursus het geleerde direct in de praktijk kan worden gebracht. Na afloop van de training ontvangt de cursist een "Bewijs van Deelname".

Duur

Drie niet-aaneengesloten dagen van 08.30 uur - 15.30 uur.

Prijs

Leden: € 1595,- (ex. btw)

Niet-leden: € 1995,- (ex. btw)

Gewenste voorkennis

Voor het volgen van de cursus is een afgeronde relevante opleiding op minimaal hbo-niveau of een relevante opleiding op mbo-4 niveau met meerdere jaren ervaring binnen de installatietechniek vereist. Kennis van en/of ervaring met Excel is eveneens een noodzakelijk vaardigheid om de lessen te kunnen volgen.

Incompany

Deze training kan bij u in het bedrijf of in de omgeving daarvan verzorgd worden. De kosten voor een incompany-training zijn op offertebasis. Deze training kan worden aangepast aan uw specifieke bedrijfssituatie. Vraag een offerte aan.