Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Hoe presteerde je bedrijf in 2023 ten opzichte van branchegenoten?

UV03380-1600x900
primary

Het jaarlijkse verdiepend bedrijfsvergelijkend onderzoek van Techniek Nederland is weer gestart. Doe mee en zie hoe de exploitatie-, productiviteits- en balanscijfers van jouw bedrijf zich verhouden met vergelijkbare bedrijven.

Meten = weten

In het onderzoek over boekjaar 2022 concludeerde Management Centrum dat de winstgevendheid van installatiebedrijven op peil bleef met een gemiddeld bedrijfsresultaat voor belasting van 9% van de omzet. Hierbij vielen vooral de onderlinge verschillen op, want voor een derde van de deelnemers was het resultaat voor belasting minder dan 5% van de omzet. Ligt hun kostprijs per uur van monteurs hoger en/of berekenen zij minder door aan de klant? In de op maat gemaakte rapportage kregen zij inzicht in hoe ze presenteren ten opzichte van vergelijkbare bedrijven qua omvang en type techniek.

Wat krijg je bij deelname?

Deelnemers aan het verdiepend bedrijfsvergelijkend onderzoek krijgen:

  • Begin juli een rapportage op maat (in pdf) waarin de exploitatie-, productiviteits- en balanscijfers van hun bedrijf vergeleken worden met die van vergelijkbare bedrijven. Download hier een dummy rapportage.
  • Toegang tot een online platform op basis van Microsoft Power BI waarmee je zelf ook verschillende rapportages kunt maken.
  • Toegang tot het webinar waarin je een verdieping krijgt op de branchecijfers. Dit webinar wordt georganiseerd in januari 2025.

Ook meedoen?

Als je voorgaande jaren hebt deelgenomen aan het verdiepend bedrijfsvergelijkend onderzoek, dan ontvang je een uitnodiging vanuit Management Centrum per e-mail om opnieuw deel te nemen.

Heb je nog niet eerder meegedaan? Meld je aan bij Management Centrum door een e-mail te sturen naar info@managementcentrum.nl. Je ontvangt dan een vragenformulier in Excel. Vervolgens heb je tot vrijdag 14 juni de tijd om de benodigde cijfers over boekjaar 2023 bij hen aan te leveren.

De kosten voor deelname aan het verdiepend bedrijfsvergelijkend onderzoek bedragen € 225 euro voor leden van Techniek Nederland en € 450 euro voor niet-leden.

Meer informatie

Wil je meer weten over het verdiepend bedrijfsvergelijkend onderzoek? Bezoek dan deze pagina.

Wil je de uitkomsten van het bedrijfsvergelijkend onderzoek uit 2022 nog eens nalezen? Lees dan dit artikel.