Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Conjunctuuronderzoek 2e kwartaal 2023: een wisselend beeld

Conjunctuuronderzoek-avond-snelweg-1600x900
primary

De conjunctuur in de installatiebranche bevindt zich in een nazomer als we deze vergelijken met een weerbericht. Dit blijkt uit het conjunctuuronderzoek van het tweede kwartaal in 2023. De orderportefeuille is met 11,2 maanden nog steeds aangenaam te noemen. Ook verwacht meer dan de helft van de bedrijven nog een rendement op de omzet van vijf procent of meer. Daarbij blijft de vraag naar eigen personeel toenemen. Wel is er sprake van wisselende stemmingen op allerlei fronten. De verwachtingen voor de orderportefeuille voor woningbouw, utiliteit en infra zijn omgeslagen van positief naar negatief. Daarbij daalt het aantal offerteaanvragen als ook de scoringskans van offertes.

Opzet Conjunctuuronderzoek 

Techniek Nederland voert elk kwartaal een conjunctuuronderzoek uit om de economische verwachtingen op korte termijn te monitoren. We vragen installatiebedrijven met meer dan 25 werknemers onder andere naar de verwachte omzet, resultaat, prijsniveau, personeelsbestand en orderportefeuille. Daarnaast levert het conjunctuuronderzoek input voor de halfjaarlijkse Monitor Bouwketen. Dit is het gezamenlijke conjunctuuronderzoek van architecten, ingenieursbureaus, bouwbedrijven en installatiebedrijven. 

Download het conjunctuuronderzoek 2e kwartaal 2023

Wil je ook een rapport op maat ontvangen? 

Als deelnemer aan het conjunctuuronderzoek ontvang je elk kwartaal een rapportage op maat met de door jouw bedrijf ingevulde gegevens afgezet tegen die van de branche. Hiermee toets je of je gevoel overeenkomt met het sentiment in de markt. Om je aan te melden voor het conjunctuuronderzoek van Techniek Nederland stuur je een e-mail naar Lisanne Munier

Wil je ook jouw exploitatie-, productiviteits- en balanscijfers vergelijken met andere bedrijven in de installatiebranche? Doe dan mee aan het verdiepend bedrijfsvergelijkend onderzoek over het boekjaar 2022!  Bekijk hier de informatie over het bedrijfsvergelijkend onderzoek.