Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Een jaar vol Techniek in Nederland

Doekle Terpstra
primary

Het belang van techniek voor onze samenleving kunnen we niet vaak genoeg onderstrepen. Dat was een van de redenen om aan het begin van dit jaar de naam van onze ondernemersorganisatie te veranderen in Techniek Nederland. Met die nieuwe naam laten we luid en duidelijk horen dat in ons land de techniek van levensbelang is. In het afgelopen jaar heb ik dat ook zelf weer vaak kunnen vaststellen.

Er gaat niets boven de praktijk. Daarom kijk ik graag en vaak rond bij technische projecten en ga ik als het even kan in gesprek met installateurs en technisch retailers. Ik word keer op keer enthousiast van het ondernemerschap, de innovatiekracht en de kennis in onze sector. Een verouderd, energieverslindend kantoor dat wordt omgetoverd in een volledig duurzaam gebouw. Comfortabele nieuwbouwwoningen die aardgasvrij zijn én de bewoners een lage energierekening bezorgen. Een museum waar innovatieve klimaatbeheersing ervoor zorgt dat we nog generaties lang kunnen genieten van onze unieke cultuurschatten. Het zijn maar een paar voorbeelden van de verbluffende prestaties die ik dit jaar van dichtbij heb mogen zien.

Het mooie van techniek is dat je het op de meest uiteenlopende plekken tegenkomt. Zo was ik dit jaar in Breda bij de nieuwbouw van het Amphia Ziekenhuis, maar ook in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. In Breda garandeert innovatieve en betrouwbare techniek dat artsen en chirurgen hun werk goed en veilig kunnen doen, terwijl in Amsterdam het voetbalstadion met slimme technieken helemaal CO2-neutraal wordt gemaakt. Ook in de infratechniek kwam ik fascinerende technische hoogstandjes tegen, zoals ingenieuze tunnels en sluizencomplexen.

De leden van Techniek Nederland maken het verschil. Ik merk in mijn werk bijna dagelijks dat ook politici, ambtenaren en collega-branches zich daarvan steeds meer bewust worden. Techniek Nederland staat op de kaart, onze mening telt. Om die mening krachtig te laten klinken, is uw inbreng cruciaal. Verhalen en voorbeelden uit de praktijk zijn onmisbaar. De oplossing voor grote maatschappelijke vraagstukken is nu eenmaal vaak het resultaat van innovatief ondernemerschap. Ik neem daarom steeds vaker Haagse beleidsmakers en politici mee naar technische topprestaties in het land. Succes verzekerd!

Bij mijn bezoeken aan projecten ben ik er dit jaar opnieuw van overtuigd geraakt dat onze branche een prachtig toekomstperspectief heeft. Maar er zijn ook uitdagingen. We moeten de betekenis van techniek nóg beter in de etalage zetten. Er zal een échte, structurele oplossing moeten komen voor de stikstof- en PFAS-problematiek. We moeten serieuze stappen zetten naar een circulaire economie en naar haalbare en betaalbare verduurzaming. En de grootste opdracht van allemaal: zorgen voor voldoende technische vakmensen, zodat we vaart kunnen maken met de energietransitie en de groei van onze branche kunnen vasthouden.

Op naar 2020!

Doekle Terpstra

Voorzitter Techniek Nederland