Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Zet ook de knop om

545116334-detailhandel-winkel-1600x900

De energieprijzen zijn hoog. Dat raakt ons allemaal. Daarom moeten we nú minder energie gebruiken. Zeker nu het weer kouder wordt. Het scheelt geld, maakt ons minder afhankelijk van gas uit Rusland en je spaart het klimaat. Steeds meer mensen besparen energie. De overheid, bedrijven en mensen thuis. In de campagne 'Zet ook de knop' om geven het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan wat huishoudens en bedrijven kunnen doen. Techniek Nederland is een van de organisaties die deze campagne ondersteunt en zich actief inzet om het gas- en stroomverbruik in woningen en gebouwen te verminderen. Hieronder hebben we twee maatregelen uitgelicht. Daaronder zijn alle maatregelen van de elektrotechnische detailhandel te bekijken in een pulldown menu.

Roltrappen uitschakelen (comfort en gemak klanten)

Roltrappen onnodig laten draaien kost veel energie. De roltrappen zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de energiekosten van een bedrijf. Daarnaast is het ook voor onze gezondheid niet verkeerd om vaker de trap te pakken. Het versterkt je botten en spieren.

Scherp kijken wanneer ze draaien en wanneer niet
Vooral roltrappen die omhoog gaan verbruiken veel stroom. Tijd dus om daar iets aan te doen. Er moet scherp gekeken worden naar wanneer de roltrappen draaien en wanneer niet. Misschien kan er een sensor geplaatst worden zodat ze alleen actief zijn als er mensen op staan.

Conditie
Al zet een enkele keer traplopen natuurlijk niet veel zoden aan de dijk. Hoe vaak je de trap op en af moet om echt verschil te maken, weten we nog niet. Maar het helpt in ieder geval dat je ademhaling versnelt en je hartslag verhoogt. Je hele lijf wordt aan het werk gezet.

Bovendien helpt het om gedurende de dag kleine beetjes te bewegen. Volgens de Nederlandse beweegrichtlijnen moeten we wekelijks 150 minuten bewegen en dus twee keer bot- en spierversterkende oefeningen doen. De beweegminuten halen de meeste mensen niet. De trap pakken helpt daarbij, want dat werkt ook versterkend voor je botten en spieren.

Winkelstraat-in-tekst-formaat-900x

Etalage- en winkelverlichting buiten openingstijden uitschakelen

De etalage- en winkelverlichting uitschakelen buiten openingstijden kan veel energiebesparing opleveren. Wel is het belangrijk te kijken naar inbraakbeveiliging. Het licht aanlaten kan goed zijn in de strijd tegen inbrekers. Kijk vooral ook op deze webpagina van de Kamer van Koophandel waarmee je het inbraak­risico van je pand kunt bepalen en maatregelen kunt nemen.

Dynamische verlichting
Gebruik dynamische verlichting, ook in etalages. De verlichting schijnt dan alleen als er traffic van klanten is. En vergeet dan de simpele tijdschakelaar niet.

Ledverlichting
Maak zover je dat nog niet hebt gebruik van Led-verlichting. Via deze webpagina van INretail krijgt u tips om te denken aan reflectoren en lichtsensoren voor een daglichtafhankelijke lichtregeling.

  • Branche-specifieke maatregelen: lees hier de huidige acties van de Elektrotechnische Detailhandel

    • Buiten openingstijden filialen volledig van het stroom afschakelen
    • TV toestellen in de tentoonstellingswand uitschakelen
    • Buitenreclame geschakeld op openingstijden winkel
    • HVAC installatie geschakeld op openingstijden winkel
    • Centraal geschakelde temperatuur voor winkels
    • Later koelen (bijvoorbeeld pas vanaf 23 gr.) en later verwarmen (bijvoorbeeld vanaf 19 gr. binnentemperatuur)
    • I.s.m. technische partners optimalisatie van het energieverbruik (zo weinig mogelijk energie verbruiken)
    • Duurzaamheidstrajecten o.b.v. adviseurs en technische partners zijn gestart of al afgerond
    • Dagelijkse monitoring van het energieverbruik waardoor snel ingegrepen kan worden
    • Waterbesparende kranen + sensoren
    • Overige apparatuur afschakelen (compressoren etc.) wanneer deze niet in gebruik zijn
    • Overleg met de pandeigenaar om toepassing van zonnepanelen te stimuleren/eisen
    • Deuren van winkel en warehouse gesloten laten (wanneer mogelijk) en drangers op iedere deur
    • Roltrappen uitschakelen (comfort en gemak klanten)
    • Airco installaties worden na 19u uitgeschakeld
    • Zoveel als mogelijk verlichting uitschakelen
    • Tochtsluizen behouden of opnieuw laten inbouwen
    • Licht reclames volledig uitschakelen en/of (grote) LED schermen (reclame uitingen) uitschakelen
    • Bestaande liften/roltrappen voorzien van nieuwe efficiëntere/duurzamere aandrijving.
    • Warmteterugwinning in de HVAC-systemen optimaliseren.
    • Winkeldeuren ‘dicht’ laten