Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Praktijkdag Veilig Werken voor Uitvoerend leidinggevenden en monteurs

show

Je wil altijd doorwerken. Dat lukt alleen als je gezond blijft, over de juiste certificaten en kennis beschikt. Bezoek daarom de Praktijkdag Veilig Werken, speciaal voor monteurs, uitvoerend leidinggevenden en Middenkader en Management.

Met de praktische tips en training verminder je klachten en verzuim. Bovendien haal je hier certificaten die meetellen voor de arbowet en VCA. Na de Praktijkdag Veilig Werken voorkom je uitval en zie je met een gerust hart een arbo-audit tegemoet.

Dagprogramma (modules)

1. Slim en veilig gebruik van de hoogwerker
Heb je geen hoogwerker certificaat? Dan loop je de kans dat je een klus mist omdat je niet wordt toegelaten op het project van je opdrachtgever. Met deze module ben je weer 3 jaar gecertificeerd. Onze experts laten je bovendien zien hoe je echt veilig werkt. Hiermee voorkom je letsel en beschadiging aan materiaal van de opdrachtgever en een stillegging door de Arbeidsinspectie.

2. Juiste manier van werken met trappen en ladders
Onjuist werken op trappen en ladders is gevaarlijk en veroorzaakt fysieke klachten die je soms pas jaren later merkt. Wist je dat het neerzetten van een rolsteiger vaak sneller werkt, goedkoper is en uitval voorkomt? Na deze module werk je veiliger én sneller met trappen, ladders en steigers.

3. Hoe om te gaan met stoffen als Asbest, PUR, DME, di-isocyanaten
“Is het gat te ruim? Dan gebruik je schuim”. Maar pur is een gevaarlijke stof net als Asbest en DME. Werk je hier niet netjes mee, dan loop je kans op ernstige, chronische lichamelijke klachten met uitval tot gevolg. Met productinformatie en praktische tips van onze experts ga je wel altijd veilig aan de slag met gevaarlijke stoffen.

4. Veilig en gezond werken in een kruipruimte
Kruipruimtes zijn onoverzichtelijk, vies, donker en daardoor gevaarlijke werkplekken waar veel ongelukken gebeuren. Tijdens deze module leer je hoe je veilig werkt in kruipruimtes zodat je je werk sneller afhebt en er bijna net zo fit uitstapt als je erin stapte

5. Virtual reality veiligheidscheck
Werk je wel echt veilig op de hoogwerker of op een plat dak? Test je skills in virtual reality waarin het net lijkt of je op een dakrand werkt of op grote hoogte op met een hoogwerker aan de slag bent.

6. Hulpmiddelen/werkmethoden om fysieke overbelasting te voorkomen
Lang bukken, hurken, kruipen en zware materialen tillen zorgt voor veel lichamelijke klachten. Dit leidt tot directe pijn, maar ook chronische klachten en werkongeschiktheid. Tijdens deze cursus leer je hoe met kleine aanpassingen en net iets slimmer werken langer, klachtenvrij doorwerkt.

Avondprogramma (modules)

Opleiding - Certificaat Hoogwerker
Veel opdrachtgevers eisen het Certificaat Hoogwerker voordat je aan de slag kunt. Maar je wil natuurlijk ook letsel en materiele schade voorkomen. Na deze training en het examen werk je veiliger en ben je 3 jaar gecertificeerd.

Basisopleiding di-isocyanatenmonomeren
Met de informatie uit deze cursus voorkom je directe ongevallen en chronische ziekte door gevaarlijke stoffen. Deze training duurt 180 minuten inclusief het schriftelijk examen. Haal je dit, dan krijg je het wettelijk verplicht certificaat.

Basisopleiding Viergasmeting voor het werken in een kruipruimten
Hoe werk je veilig in alle type kruipruimtes? Dat weet je na deze 180 minuten durende training met afsluitend schriftelijk- en praktijkexamen. Haal je dit, dan krijg je het wettelijk verplicht certificaat.

Je kunt de avondmodules alleen volgen als je het dagprogramma heeft doorlopen. Aanmelden voor alleen de avond is niet mogelijk.


Wel ingeschreven, maar kun je niet komen? Meld je dan schriftelijk tot twee dagen van tevoren kosteloos af. Doe je dat niet, dan brengen wij € 50,- onkosten in rekening.

 

Leden

€ 75,-- (overdag) / 125,- (avond)

Niet-leden

€ 75,-- (overdag) / 125,- (avond)

Dag

Inloop: 08.00 uur
Aanvang: 08.30 uur
Pauze: 12.30 uur
Einde: 16.15 uur

Avond (extra programma)

Aanvang: 16.30 uur
Maaltijd: 18.00 uur
Vervolg avondprogramma: 18.30 uur
Einde: ca. 20.30 uur

Locatie

Van der Valk Hotel Goes

Adres

A. Fokkerstraat 100
4462 ET GOES

Datum en tijdstip

2023-10-04T08:30:00
2023-10-04T16:30:00
2023-10-04T08:30:00 2023-10-04T08:30:00 Nederland
secondary
Susanne Klinge 04 240x240

Heb je een vraag?

Neem contact op met

Susanne Klinge

Ledenservice

088 543 27 90 | E-MAIL