Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Comfortinstallateurs gaan via Woonz.nl ouderen helpen om langer zelfstandig te blijven

Comfortinstallateur-1600x900
primary

Techniek Nederland gaat samenwerken met stichting Woonz.nl om ouderen in staat te stellen langer zelfstandig thuis te blijven wonen. De ondernemersorganisatie voor de techniekbranche deelt haar technische kennis met Woonz.nl, het woonplatform voor senioren. Op Woonz.nl komen tips, checklists en artikelen die ouderen informeren over het aanpassen van de woning om veilig en comfortabel zelfstandig te kunnen wonen. Binnenkort is op de website ook een lijst te vinden met alle erkende ComfortInstallateurs. Deze installateurs hebben speciale cursussen gevolgd voor het levensloopbestendig maken van woningen.

Afspraak maken via de website

Techniek Nederland en stichting Woonz verwachten veel van de samenwerking. Vicevoorzitter Claudia Reiner van Techniek Nederland: ‘Steeds meer ouderen willen langer zelfstandig wonen. Vaak weten zij niet waar ze terecht kunnen voor deskundig advies en uitvoering. Op Woonz.nl laten we straks de technische mogelijkheden voor woningaanpassing zien. Geïnteresseerde ouderen kunnen dan via de website meteen een afspraak maken met een ComfortInstallateur.’

Platform met groot bereik

Directeur Annemiek Schut van Woonz: ‘Techniek Nederland en Woonz hebben hetzelfde doel voor ogen: zoveel mogelijk ouderen in staat stellen om langer zelfstandig te blijven wonen. Ons platform heeft een groot bereik. Dankzij de samenwerking met Techniek Nederland kunnen we onze doelgroep nóg beter van dienst zijn.’

Register van ComfortInstallateurs

Techniek Nederland heeft een register van ComfortInstallateurs die over een InstallQ-erkenning Langer Zelfstandig Thuis Wonen (LZTW) beschikken. Deze installateurs hebben de kennis in huis om mogelijke aanpassingen te inventariseren en een advies te geven voor het levensloopbestendig maken van de woning. Dat kan het vervangen van een bad door een inloopdouche zijn, maar ook het verbeteren van de ventilatie voor mensen met longproblemen of het aanleggen van een video-toegangssysteem.

Steeds meer vraag naar levensloopgeschikte woningen

Twee jaar geleden waren in Nederland circa 1,4 miljoen mensen ouder dan 75 jaar. Dat was toen 8% van de bevolking. Waarschijnlijk is de groep 75-plussers in 2030 gegroeid tot ruim 2 miljoen (12% van de bevolking). Ook de groep 85-plussers groeit snel: van 375.000 in 2018 naar bijna 560.000 in 2030. De overheid streeft ernaar dat ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen. Daarvoor is het nodig dat woningen voor ouderen op grote schaal worden aangepast.