Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

septenary

People, Planet, Profit in de circulaire technieksector

De-circulaire-technieksector_1600x900

People, planet en profit; ook in de circulaire technieksector zijn dit termen van belang. De balans van deze termen kunnen voor mooie zakelijke groeikansen zorgen voor je onderneming. Maar dan moet je wel weten waar je vooral op moet letten in deze transitie.

Om je goed op weg te helpen hebben we het Pakket De Circulaire Technieksector voor je ontwikkeld. Hiermee leer je stapsgewijs te denken en te werken aan een circulaire aanpak en aan omzet uit je circulaire activiteiten. Om dat op een pragmatische manier te realiseren hebben we het pakket gevuld met verscheidene hulpmiddelen waaronder:

 

Inhoud Pakket De Circulaire Technieksector
» Paper 'In 5 stappen naar een eigen circulair businessmodel'
» Tool 'Business Model Canvas Circulariteit'
» Checklist 'Je eigen circulair businessmodel'
» Serie Circulair Installeren - 14 voorbeelden van circulaire businessmodellen uit de technieksector
» Vlog 'Masterclass Creëer je eigen circulair businessmodel'


» Download het Pakket De Circulaire Technieksector...

 

-

 

Geen lid van Techniek Nederland...

Ben je (nog) geen lid van Techniek Nederland, maar wil je wel graag aan de slag met circulaire verdienmodellen? Download dan gratis de paper 'In 5 stappen naar een eigen Circulair Businessmodel'.

 

 

 

-

Pakket De Circulaire Technieksector

People, Planet, Profit in de circulaire praktijk

Deze vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen legt de focus op de 3 welbekende P’s:

» people: aandacht voor mensen, medewerkers en gesprekspartners.
» planet: aandacht voor milieu, maatschappij, grondstoffen en alternatieven; nu en in de toekomst.
» profit: aandacht voor de markt en de noodzakelijkheid van winst en continuïteit voor een onderneming.

 

People en hun circulaire inzet

Een maatschappelijk verantwoorde ondernemer houdt rekening met de mensen om zich heen. Die mensen zijn in de eerste plaats zijn eigen personeel. Bij een goede werkgever staat de mens centraal. Bedrijfsprestaties hangen immers voor een groot deel af van de inzet en de professionaliteit van de medewerkers. En dat geldt ook bij de overstap naar circulaire bedrijfsprestaties.

 

Planet en de innovatieve oplossingen

Een beter milieu begint bij techniek. Dankzij technologische innovaties gaan we bijvoorbeeld steeds zuiniger om met energie, water en fossiele brandstoffen. Juist in de technieksector zijn er mogelijkheden te over om ervoor te zorgen dat we zakelijk kunnen groeien.

Belangrijke speerpunten in de technieksector zijn Energiebesparing, Duurzaamheid en Klimaatcompensatie. Deze speerpunten zorgen er voor dat duurzame energieprojecten steeds vaker het daglicht zien. Voor ondernemers in de technieksector is dit interessant omdat ze commerciële kansen bieden om de bedrijfsvoering toekomstbestendig te maken.

 

Profit met circulaire verdienmodellen

Voor onze ondernemers is dit de voornaamste uitdaging: hoe brengen we als technieksector planet samen met profit dankzij de inzet van people? De circulaire technieksector biedt groeimogelijkheden en in sommige gevallen zelfs een commerciële voorsprong op concurrenten.

 

De commerciële kansen in een circulaire technieksector

» De markt voor duurzame producten en diensten is groeiende.
» Het levert positieve publiciteit op bij klanten.
» Het verbetert de reputatie van de onderneming bij stakeholders.
» Het versterkt de innovatiekracht en het aanpassingsvermogen van het bedrijf.
» Wie minder afval produceert en zuiniger omspringt met energie en grondstoffen, bespaart op de lange termijn op bedrijfskosten.

 

 

-

» Kickstart vandaag nog je circulaire verkenning en download het pakket De Circulaire Technieksector.