Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Wie zijn wij?

Techniek Nederland_EDV8949

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Waar wij voor staan en wat wij allemaal doen? U ziet het kort in onze introductiefilm.

Techniek Nederland: klaar voor de toekomst

Onze wereld verandert in razendsnel tempo en slimme techniek maakt steeds meer mogelijk. We leven in een tijd waarin alles en iedereen altijd bereikbaar is en we vinden het allang niet meer vreemd dat apparaten met elkaar kunnen communiceren. We willen langer thuis wonen mét goede zorg, we willen minder files en steeds meer comfort waar ook in huis. We willen ondernemen, groeien, steeds nieuwere producten, efficiëntere bedrijfsprocessen en flexibele gebouwen. Tegelijkertijd staan we voor grote uitdagingen voor onze toekomst; de energietransitie, veilige digitalisering, mobiliteit, verstedelijking, vergrijzing: stuk voor stuk ontwikkelingen met grote gevolgen voor de manier waarop we leven, wonen en werken.

Nieuwe ideeën en een ingrijpend andere manier van samenwerken.

Het aandeel van de slimme techniek speelt een steeds grotere en cruciale rol in het welzijn en duurzaam succes van ons land. De ondernemers van Techniek Nederland nemen hun verantwoordelijkheid en treden op als initiator, adviseur, doener en regisseur. We komen met oplossingen voor de uitdagende technische vraagstukken. Groot en klein.

Als vereniging staan we voor onze leden en voor een sterker, gezonder, veiliger, duurzamer en gelukkiger Nederland. Daarom zijn we continu in gesprek met de overheid en de politiek, het onderwijs, de media, vakbonden en fabrikanten- en consumentenorganisaties. We staan voor uitdagingen die vragen om nieuwe ideeën en een ingrijpend andere manier van samenwerken. Vanuit dat perspectief behartigen we de belangen van onze leden op het gebied van arbeidsvoorwaarden, scholing, wet- en regelgeving, milieu en technische voorschriften. We zijn namens de bedrijfstak spreekbuis in de media, vertegenwoordiger bij externe partijen en onderhandelaar voor onder andere een goede cao. Daarnaast zijn wij een professionele gesprekpartner en een autoriteit op het gebied van de installatietechniek en de elektrotechnische detailhandel.

Samen met onze leden kijken we vooruit en lopen voorop in het toekomstbestendig maken van Nederland. We stimuleren samenwerking, co-creatie en nieuwe verbindingen. We vergroten en delen kennis, we komen met waardevolle initiatieven en ideeën met lef en we voeren uit met daadkracht. Voor een sterkere sector. Voor de toekomst van Nederland.

Technisch dienstverleners en installateurs

De technisch dienstverleners en installateurs binnen onze vereniging richten zich op ontwerp, advies, uitvoering en beheer van technische installaties in nagenoeg alle marktsegmenten van Nederland. Ze bedienen zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt, waar ze actief zijn in de private en publieke sector. Van woningbouw en utiliteitsbouw, van industrie tot infrastructurele sector, overal zorgen onze leden voor de slimme techniek waar Nederland op draait.

We zijn een bepalende sector voor de toekomst van ons land, met veel daadkracht en innovatie. Van alle bedrijven die in de installatiebranche actief zijn, hebben er circa 5.000 het lidmaatschap van Techniek Nederland. Gemeten naar omzet, vertegenwoordigen we maar liefst 80% van de branche.

Al onze leden samen bieden werkgelegenheid aan ruim 100.000 mensen en realiseren een jaarlijkse omzet van meer dan 16 miljard euro.

Elektrotechnische detailhandel

De technische detailhandel bestaat uit winkelbedrijven die steeds slimmere technische – vaak huishoudelijke – apparaten verkopen, installeren, repareren en/of onderhouden. Techniek Nederland vertegenwoordigt 1.350 van deze bedrijven.