Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

E-learning module Comfortinstallateur

UV04460---1600x900

Door vergrijzing, gebrek aan seniorenwoningen, volle verpleeghuizen en door de druk op de zorg wordt het steeds belangrijker dat ouderen veilig en comfortabel langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Voor de installatiebranche ligt er veel werk in de zorgsector, want met domotica, zorg op afstand en het levensloopgeschikt maken van woningen kan hoogwaardige zorg gegarandeerd blijven terwijl de zorgkosten in de hand worden gehouden. Installateurs die willen profiteren van deze groeiende markt kunnen met behulp van deze training inspelen op dit werk.

De e-learning module ComfortInstallateur biedt uw bedrijf een unieke route naar deze kansrijke markt met volop omzetmogelijkheden.

Van fysieke training naar e-learning

Het traject ComfortInstallateur bestaat al een aantal jaar en werd voorheen via fysieke trainingen in Woerden aangeboden. De training ‘Aan de slag als ComfortInstallateur’ en ‘Bewonersprofielen’ zijn nu in één e-learning module samengevoegd. De basis is alle kennis uit voorgaande jaren, aangevuld met actuele informatie en veel video materiaal. Groot voordeel is dat de nieuwe cursus op elk tijdstip, in eigen tempo en op elke locatie kan worden gevolgd. Meer flexibiliteit en minder verlies van kostbare werkuren!

Wat kunt u met de e-learning module Comfortinstallateur?

Deze training leert u uit te vragen bij uw oudere klant waar zij behoefte aan hebben om veilig en comfortabel thuis te kunnen blijven wonen. Vervolgens leert u een comfortadvies op te stellen met behulp van een woningcheck. Daarmee kunt u de behoeften van de klant inventariseren en een goed advies uitbrengen. Zo maakt u meer kans op opdrachten tot woningaanpassingen. Hieronder krijgt u meer informatie over deze e-learning module.

3 thema's

De onderwerpen van de e-learning module Comfortinstallateur zijn verdeeld over 3 thema's:

  1. Ondernemen: kennismaken met de verschillende doelgroepen
  2. Adviseren: verschillende communicatietechnieken
  3. Opleveren nazorg: uitbrengen van een goed advies en opvolging

Aanvullende cursussen W voor E óf E voor W en W

Met deze aanvullende cursussen leert u een goede inventarisatie te maken van de al aanwezige techniek E of W in de woning die aangepast moet worden. U wordt dus niet voor een andere discipline opgeleid maar krijgt voldoende kennis van de basisbeginselen om een goed advies te kunnen geven. U kunt er zelf ook voor kiezen om wel een uitgebreidere technische opleiding te doen zodat u daar nog meer voordeel van heeft in uw totale dienstverlening. Alle aangeboden opleidingen voldoen in ieder geval aan de voorwaarden van de erkenning LZTW. Lees hier meer over deze aanvullende opleiding.

Nieuw platform Vakmanschap Techniek

De e-learning module Comfortinstallateur is één van de vakmanschapsroutes die worden aangeboden vanuit het nieuwe platform Vakmanschap Techniek. De module bevat veel praktijkvoorbeelden, video’s en oefeningen.

 

Proces-1600x641

Zo wordt u erkend Comfortinstallateur

Om erkend Comfortinstallateur te worden doorloopt u het volgende proces:

  1. U meldt zich aan voor de cursus via: vakmanschapcomfortinstallateur.nl Na betaling van het cursusgeld kunt u de module gebruiken.
  2. U doorloopt de drie modules en sluit de training  af met een eindtoets. Daarvoor gaat u een concreet comfortadvies voor een echte klant uitwerken en uploaden.
  3. Een externe partij checkt en beoordeelt de eindtoets.
  4. U meldt zich aan voor de technische training: E voor W of W voor E. Dit loopt via externe aanbieders met eigen prijzen. Ga hiervoor  naar deze website.
  5. Wanneer aan alle voorwaarden wordt voldaan, volgt registratie in het Centraal register techniek) (Bewijs van vakmanschap)
  6. Daarna kunt u uw erkenning Langer Zelfstandig Thuis Wonen (LZTW) aanvragen via de site van InstallQ

Studiebelasting

Studiebelasting e-learning circa 40 tot 48 uur (inclusief eindtoets).

Kosten

Kosten € 295,00 (ex 21% btw) voor alleen de e-learning. Bijdrage uit het scholingsfonds is mogelijk.

De kosten voor de E voor W en W voor E cursussen worden door de externe aanbieders in rekening gebracht. U kunt zelf een keuze maken uit het aanbod.

Erkenning Langer Zelfstandig Thuis Wonen

Als u de toetsen van beide cursussen met goed gevolg heeft afgelegd en u voldoet aan de criteria kunt u een aanvraag doen voor de erkenning Langer Zelfstandig Thuis Wonen