Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

tertiary

Afdracht voor BUMA, SENA en Videma

Gebruikt u muziek, beeld of video op kantoor, in het bedrijfsrestaurant, de showroom, de werkplaats of op uw website? Dan moet u dat melden aan BUMA, SENA en/of Videma. 

  • Collectieve regeling met BUMA en SENA voor de installatiebranche en elektrotechnische detailhandel
  • Collectieve regeling met Videma voor de elektrotechnische detailhandel
  • Stevige korting op de tarieven

Muziek brengt sfeer in uw bedrijf. U heeft daar wel een licentie voor nodig. U bent namelijk verplicht om auteursrechten te betalen aan BUMA (voor auteurs/componisten) en SENA (voor artiesten/producenten).

Ook voor beeld en video moet u rechten betalen, bijvoorbeeld wanneer u op de geëtaleerde televisies in uw winkel televisie- of filmbeelden vertoont. In dat geval bent u een afdracht verplicht aan Videma. Uw eigen bedrijfsfilm valt buiten deze bepalingen.

Uw voordeel

U bent zelf verantwoordelijk om bij de betreffende instantie een licentie aan te vragen. Wij maken het u makkelijk me een collectieve regeling die we met BUMA en SENA voor de installatiebranche en elektrotechnische detailhandel hebben. Verder hebben wij een collectieve regeling met Videma voor de elektrotechnische detailhandel. Deze collectieve regelingen  leveren  u de benodigde licentie plus een stevige korting op de tarieven.

Wilt u gebruikmaken van deze regeling(en)? Dat kan met de voorbedrukte formulieren die u op deze pagina kunt downloaden (zie de links hieronder). De instanties wisselen deze informatie uit met Techniek Nederland, van wie u ook de jaarlijkse nota ontvangt. Wij zorgen voor de betaling aan de betreffende instanties.

Korting op tarieven van Videma

De afdracht aan Videma hangt af  van het aantal televisies in uw winkel/bedrijf. Als Videma bij controle vaststelt dat u op uw televisies film- en televisiebeelden gebruikt zonder dat u een licentie hebt, dan betaalt u de zogenaamde bruto vergoeding.

Hebt u zich aangemeld bij Techniek Nederland voor deelname aan de collectieve regeling die Techniek Nederland met Videma heeft afgesloten, dan hebt u recht op 7% korting.

 

Aantal televisie-toestellen

 

1 t/m 25

 

26 t/m 50

 

>50

 

Bruto Vidematarief

 

€ 267,25

 

€ 445,43

 

€ 623,60

 

Toeslag

 

€   26,73

 

€   44,54

 

€   62,36

 

Bruto licentievergoeding

 

€ 293,98

 

€ 489,97

 

€  685,96

 

Netto licentievergoeding

 

€ 196,08

 

€ 326,81

 

€ 457,54

Netto licentievergoeding leden Techniek Nederland

 

€ 182,36

 

€ 303,94

 

€ 425,51

 

Aanmelding voor afdracht aan Videma doet u met uw lidnummer van Techniek Nederland. Aanmelden kan hier. Na uw aanmelding verzorgt Videma de verstrekking van uw licentie en de administratieve afhandeling.

Korting op tarieven van Buma en SENA

BUMA en SENA hanteren een heel andere systematiek, die verschillende variabelen kent en die we hier niet volledig behandelen. Denk bijvoorbeeld aan het aantal vierkante meters van de ruimte waarin de muziek klinkt, het aantal medewerkers, type locatie (winkel, winkelcentrumpassage, werkplaats, etc.) en muziek tijdens de wachtstand aan de telefoon. Techniek Nederland heeft een overeenkomst met BUMA en SENA, waardoor onze leden profiteren van een korting die tussen de 15 – 20% ligt.

Meld u aan

Meer informatie

Neem contact op met onze afdeling Ledenservice:
M ledenservice@technieknederland.nl
T 088 5432 790

BUMA: www.bumastemra.nl
SENA: www.sena.nl/
Videma: www.videma.nl/