Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Wijziging Regeling legionellapreventie: eisen aan zorgwoningcomplexen

legionella
primary

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt een wijziging voor van de Regeling legionellapreventie in drinkwater en warm tapwater per 1 oktober 2021. Met deze wijziging worden met name zorgwoningcomplexen weer verplicht tot legionellapreventie.

Door een aanpassing in het zorgstelsel kregen verzorgingshuizen een andere benaming, onder andere zorgwoningcomplex. Deze complexen vielen, onbedoeld, niet meer onder de Legionellawetgeving. Legionellapreventie was daardoor niet meer verplicht vanuit de Regeling Legionellapreventie, terwijl het wel bewoners betrof waar voorheen wel maatregelen ter voorkoming van legionellabesmetting moesten worden genomen. De bewoners kunnen daardoor een grotere kans lopen op besmetting met legionellabacteriën. Ook mochten technieken, die alleen in prioritaire locaties gebruikt mogen worden, daar niet meer worden toegepast (bijvoorbeeld koper-zilverionisatie).

Techniek Nederland heeft de overheid hier al ruime tijd geleden op gewezen. Dit wordt nu hersteld door zorgwoningcomplexen specifiek in de Ministeriële Regeling Legionellapreventie te gaan benoemen.

Een zorgwoningcomplex wordt gedefinieerd als: gebouw bestaande uit meerdere zorgwoningen achter één watermeter van het desbetreffende drinkwaterbedrijf, waarin gemeenschappelijke ruimten ten behoeve van de zorg, waaronder ruimten voor maaltijden en recreatie, aanwezig zijn en waar 40% of meer van de bewoners een verhoogd risico lopen op besmetting met legionellabacteriën en intensieve begeleiding en verpleegkundige ondersteuning krijgen. Het is niet van toepassing als de zorgorganisatie door middel van een verklaring kan aantonen dat minder dan 40% van de bewoners een verhoogd risico loopt op besmetting met legionellabacteriën.

Internetconsultatie

Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid om te reageren tot en met 15 juni 2021 op de site van Internetconsultatie.nl.

Lees ook de reactie van Techniek Nederland