Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Verhuurders komen retailers tegemoet: halvering van de huur

retail2 1600X900
primary

Retailers hoeven over de maanden april en mei 2020 de helft van hun huur niet te betalen. Dat hebben de retailsector en de vastgoedsector vandaag bekendgemaakt. De verhuurders schuiven bovendien 50% van de huur over de maand juni door naar volgend jaar. De afspraken gelden niet als algemene regel. De uitwerking van ‘Steunakkoord 2.0’ is maatwerk tussen verhuurder en huurder. Zij kunnen dus onderling andere en aanvullende afspraken maken.

Goed nieuws

Techniek Nederland was intensief bij de onderhandelingen voor Steunakkoord 2.0 betrokken. Rob Wierenga (hoofd Consumentenelektronica en Installatie-retail): ‘Dit is goed nieuws voor onze elektronica-retailers, reparatiebedrijven en installatiebedrijven die ook aan consumenten verkopen. Deze afspraak geeft lucht en dat is precies wat veel ondernemers nu nodig hebben. Maar met dit akkoord zijn we er nog niet. Er blijft constructief overleg nodig om ook voor de komende maanden passende huurafspraken te maken.’

Onzekerheden blijven groot

Nog niet alle partijen hebben voldaan aan de afspraken over opschorting van huren die in april zijn gemaakt. Wierenga vindt het belangrijk dat dat alsnog gebeurt. ‘Kom de huurafspraken waar mogelijk na. Alleen samen met de vastgoedsector en de overheid kunnen we elkaar door deze crisis helpen.’ De onzekerheden voor elektronica-retailers blijven als gevolg van corona en de anderhalvemeter-economie onverminderd groot. Daarom houdt Techniek Nederland de komende maanden contact met de overheid en andere betrokkenen. Samen met Detailhandel Nederland komen we op voor de belangen van onze (retail-)leden.

Binnensteden leefbaar houden

Retail en vastgoed hebben niet alleen afspraken gemaakt over de huren. De fysieke retail is kwetsbaar. Daarom is het juist nu van belang om de fijnmazige winkelstructuur te beschermen. Zo houden we de binnensteden leefbaar. Wierenga: ‘Samen met Detailhandel Nederland gaan we dit onderwerp prominent op de politieke agenda plaatsen. Zeker voor onze mkb-retailers is dit écht van levensbelang.’

Steunakkoord 2.0

Het Steunakkoord 2.0 is ondertekend door de Vereniging van Institutionele Beleggers in Nederland (IVBN), Vastgoed Belang (de vereniging van particuliere beleggers in vastgoed), VastGoedOverleg (VGO), INretail, Techniek Nederland en Detailhandel Nederland. Ook de overheid en de banken steunen het akkoord.

Download het Steunakkoord 2.0.