Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Veel aandacht voor de start van het Nationaal Reparateursregister

Martin-Hof-1600x900
primary

Op donderdag 20 april ging het Nationaal Reparateursregister van start. Met dit initiatief willen Techniek Nederland en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stimuleren dat consumenten en bedrijven méér elektronica laten repareren. De start van het Reparateursregister kan niemand ontgaan zijn. Er was veel aandacht in de media en de bezoekcijfers van de website van het Nationaal Reparateursregister gingen direct daarna ‘door het dak’.

Veel media-aandacht

NOS Journaal en RTL Nieuws brachten het nieuws over het eerste reparateursregister dat door de overheid erkend is. Martin Hof, branchemanager consumentenelektronica van Techniek Nederland, gaf bij Hart van Nederland een toelichting. Het NOS-Radio 1 Journaal ging op bezoek bij reparateur Jan Post van de Reparatiewinkel in Ede. Artikelen over het Nationaal Reparateursregister waren verder onder meer te vinden in het Algemeen Dagblad en de regionale dagbladen.

Eerste versie van het Nationaal Reparateursregister

Het gepresenteerde Nationaal Reparateursregister is een eerste versie. Een uitgebreid (en definitief) register komt dit najaar beschikbaar. Daarin is naast alle erkende reparatiebedrijven voor consumentenelektronica ook de vakbekwaamheid van medewerkers opgenomen. Het is de bedoeling dat in overleg met de industrie straks ook de diverse autorisaties en certificeringen in het register komen.

Erkend? Meld je aan voor het register!

Martin Hof ziet de toekomst voor reparatiebedrijven zonnig in. ‘Reparatie van elektronica, wit- en bruingoed levert een onmisbare bijdrage aan de ontwikkeling naar een circulaire economie. De reparatiemarkt zal de komende jaren waarschijnlijk fors groeien door strengere regels.’ Martin verwacht dat er dit najaar al een landelijk dekkend netwerk van erkende reparatiebedrijven zal zijn. Hij adviseert reparatiebedrijven daarom zich aan te melden voor het register. Uw bedrijf moet dan wel beschikken over een InstallQ-erkenning.

Erkenning voor reparatiebedrijven elektronica