Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Techniek Inclusief: voor meer diversiteit en vrouwen op de werkvloer

Vrouwen-in-de-techniek-UV03991
primary

Waarom zijn er zo ontzettend weinig vrouwen te vinden op de technische werkvloer? In de pilot Techniek Inclusief werken tien bedrijven in zes themasessies aan een solide plan van aanpak om vrouwen te werven voor hun organisaties én om hen te behouden. Op 13 maart was de eerste themasessie bij Techniek Nederland, één van de initiatiefnemers vanuit de Industriecoalitie in samenwerking met FME, Koninklijke Metaalunie, WENB en Bouwend Nederland.

Techniek Inclusief wil ervoor zorgen dat zowel vrouwen als andere minder vertegenwoordigde doelgroepen zich welkom, thuis en veilig voelen op de technische arbeidsmarkt. Deelnemende bedrijven krijgen inzicht in de kansen die een diverse en inclusieve werkomgeving biedt en handvatten om dit stap voor stap binnen het bedrijf te realiseren. Deze pilot is de eerste activiteit die voortkomt uit het ‘Aanvalsplan Techniek’, waarin diversiteit en inclusie belangrijke pijlers zijn. Aan de pilot doen deze tien organisaties mee: Omrin, AEB Amsterdam, Boon Edam, Sonion, VolkerWessels, Terberg Benschop BV, BTO Barneveld, Van Dorp, Endenburg en Breman.

‘Techniek wordt steeds aantrekkelijker voor vrouwen’

Eén van de sprekers op deze eerste bijeenkomst was Tanja Loeff-Hageman, directeur van Installatiebedrijf Tibo-Veen en vicevoorzitter van het bestuur van Techniek Nederland. Zij gaf aan dat techniek steeds aantrekkelijker wordt voor vrouwen. “Het werk wordt fysiek minder zwaar en de betekenis van het vak groeit, onder meer door de energietransitie. Het aantal vrouwen in technische opleidingen groeit, al blijft de techniek met slechts 14% vrouwen een mannenwereld. Als we de instroom kunnen optrekken naar 20% zouden de tekorten opgelost zijn”, zegt Tanja.

In haar eigen bedrijf Tibo-Veen is zij ook dagelijks bezig met diversiteit. De provincie Noord-Brabant heeft het bedrijf uitgeroepen tot één van Brabants Besten in het kader van sociaal innovatief werkgeverschap. Sinds de komst van Tanja is het aantal vrouwen verdubbeld. “We werken veel samen met basisscholen, het vmbo en zijn Hotspot voor Sterk Techniekonderwijs (STO). Hiermee proberen we ook meisjes te enthousiasmeren voor techniek. Aan mij is gevraagd of het vrouwelijk rolmodel een rol speelt. Ik heb vorige week 3 vrouwelijke stagiaires aangenomen. De docent gaf aan dat dit wel degelijk een rol heeft gespeeld.”

Meer over Techniek Inclusief

Wil je op de hoogte blijven van Techniek Inclusief? Van elke sessie wordt door Techniekpact een terugblik gemaakt, die wordt aangevuld met handige tips en tools. Houd de website www.techniekpact.nl in de gaten of volg ze op LinkedInTwitter en Instagram