Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Praktische hulp bij het werven en binden van vrouwen

Vrouw-meisje-in-de-techniek-1600x900
primary

Met vrouwen bereik je meer! Diversiteit op de werkvloer biedt zoveel meer dan alleen een oplossing voor je personeelstekort. Hoe je vrouwen werft en ze een vrouwvriendelijke werkomgeving biedt lees je in deze praktische checklist.

Vrouwen zijn onmisbaar binnen de technische sector. Maar heb jij al vrouwen in dienst? Uit onderzoek blijkt dat bedrijven met een divers personeelsbestand beter presteren. Desondanks is het werven van vrouwen niet altijd vanzelfsprekend in onze sector. Wil je vrouwen in je bedrijf? Laat ze dan zich ook welkom en veilig voelen. Dat vraagt om een andere aanpak, en dat begint al bij andere vacatureteksten, hoe je onderling met elkaar praat, passende werkkleding en meer. Dat lijkt ingewikkeld, maar deze checklist maakt het makkelijk en helpt je op weg naar vrouwvriendelijk bedrijf dat beter presteert.

Inhoud checklist

.

Basisbehoeften
Checklist vrouwvriendelijke omgangsvormen en faciliteiten
Werving en selectie
Tips die je wervingsproces aantrekkelijk maken voor vrouwen
Vrouwen behouden
Checklist waarmee je vrouwen behoudt

>> Download hier de checklist

.

“Door inzet op divers talent, waaronder vrouwen, geeft het naast slimmer werken en een goede sfeer, ook financieel heel goede resultaten.”
Kim Tannhauser HR-Teamlead Unica

De voordelen van vrouwen in je organisatie

Maak ook werk van vrouwen in jouw bedrijf. Onderzoeken wijzen uit dat hierdoor je onder andere je klantgerichtheid verbetert, je dienstverlening verbreedt, sneller innoveert, verzuim verlaagt en gewoon meer klussen klaart. Met vrouwen in je bedrijf sta je sterker.

Extra hulp nodig voor een divers personeelsbestand?

Pak door met diversiteit en inclusie in je bedrijf! Samen met Wij Techniek en Galan Groep biedt Techniek Nederland ondersteuning met het traject 'arbeidsmarkt van de toekomst'. Download de flyer voor meer informatie. Check ook met deze test hoe divers en inclusief jouw bedrijf is en zet stappen met de Routekaart Gelijke Kansen.

De checklist is gemaakt door Techniek Inclusief, een initiatief van de Industriecoalitie: Techniek Nederland, Bouwend Nederland, Koninklijke Metaalunie, WENB, BOVAG en FME. Deze activiteit komt voort uit het Aanvalsplan Arbeidsmarkttekorten Techniek, Bouw en Energie, waarin diversiteit en inclusie een belangrijke pijler zijn.