Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Onderzoek toont aan: exoskelet goed toepasbaar in de techniek

1283514619-Exoskelet-1600x900
primary

Techniek Nederland heeft in samenwerking met ArboTechniek een unieke pilot opgezet naar het gebruik van de exoskelet in de techniek. Het exoskelet is een relatief recent ontwikkeld hulpmiddel dat vooral gebruikt kan worden om het werken gemakkelijker te maken bij bovenhandse werkzaamheden. Inmiddels is de pilot afgerond en zijn de resultaten bekend.

Gebruiksvriendelijkheid en toepasbaarheid

Eind 2020 en in de eerste maanden van 2021 heeft SPIE Fire Protection & Security samen met Techniek Nederland en ArboTechiek in de praktijk onderzocht hoe gebruiksvriendelijk en toepasbaar het exoskelet Skelex 360 is in de techniek. Verschillende monteurs hebben er gebruik van gemaakt bij het uitvoeren van tal van werkzaamheden.

Minder vermoeid en minder klachten

Eén van de conclusies van het onderzoek is dat de Skelex 360 gemakkelijk te gebruiken is en de werkzaamheden verlicht als langdurig met één of beide armen boven schouderhoogte gewerkt wordt. Het is wel belangrijk dat men voldoende bewegingsruimte heeft. Een groot voordeel van het exoskelet is dat, indien goed gebruikt, de monteur minder snel vermoeid raakt en er ook minder snel lichamelijk klachten ontstaan.

Tip: check als bedrijf altijd de mogelijkheden voor een vergoeding van een exoskelet bij de (collectieve) zorgverzekeraar.

Lees het gehele onderzoek op de website van ArboTechniek.

Heeft u interesse in het exoskelet en bent u benieuwd of het ook in uw bedrijf kan worden ingezet? Neem dan contact met ArboTechniek op via info@arbotechniek.nl en vermeld kort waar u naar op zoek bent. U ontvangt dan een informatiepakket met daarin een stappenplan, vragenlijst en prijsoverzicht van verschillende exoskeletten.