Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Nu beschikbaar: marktverkenning smart maintenance in de industrie

Header-marktverkenning-1600x900
primary

Hoe groot is de markt van smart maintenance binnen de industrie? Welke trends zijn er te signaleren? En waar liggen de kansen voor u op gebied van: technische automatisering, elektromechanisch onderhoud en beheer, onderhoud en inspectie? Techniek Nederland heeft een marktverkenning uitgevoerd om antwoord te krijgen op deze vragen. Laat u inspireren en lees het rapport dat exclusief voor onze leden beschikbaar is.

De industrie is radicaal aan het veranderen door onder andere nieuwe productietechnologieën en digitalisering. Dit wordt vaak Industrie 4.0 of smart industry genoemd. Vooroplopen in digitalisering is immers cruciaal voor werkgelegenheid, toekomstige economische groei en een duurzame industrie. Ook kan smart industry een bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, denk aan klimaat of beschikbaarheid van grondstoffen. Een beweging waar u dus mee te maken krijgt, als dat niet al gebeurt.

Kansen

Maar wat betekent deze ontwikkeling voor u als bedrijf dat aan deze sector haar diensten levert? Veel van uw omzet komt waarschijnlijk uit het onderhoud bij uw klanten. De processen bij uw klanten draaiende houden of zelfs optimaliseren, dat is de toegevoegde waarde van een technisch dienstverlener! Maar ook onderhoud digitaliseert in rap tempo, men spreekt dan van smart maintenance. Sensoren genereren steeds meer data en door de koppeling met het internet is het mogelijk deze op afstand uit te lezen of te koppelen met andere datasets voor analyse en voorspellingen. Dit heeft invloed op uw dienstverlening en verdienmodel en creëert kansen. 

Deze marktverkenning geeft u inzicht in de ontwikkeling van smart maintenance binnen de industrie en hopelijk inspireert het u om te kijken naar wat smart maintenance voor uw bedrijf kan gaan betekenen en om gebruik te maken van de kansen die dit brengt.

Het rapport is alleen beschikbaar voor leden van Techniek Nederland, klik hier om het rapport te openen.