Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Media-aandacht én bijval voor plan hybride warmtepompen

installatie van een warmtepomp
primary

Tot 2030 zouden we in Nederland minimaal 1 miljoen hybride warmtepompen moeten plaatsen. Dat plan presenteerde Techniek Nederland samen met Netbeheer Nederland en Natuur & Milieu op donderdag 22 april. De voorstellen kregen ruime media-aandacht. Vrijwel direct kreeg het plan van diverse kanten veel bijval.

Minister spreekt steun uit

Demissionair minister Ollongren sprak in een reactie haar steun uit voor het plan. Ze vindt dat een nieuw kabinet er serieus naar moet kijken. ‘Een mooi initiatief van Techniek Nederland, Netbeheer Nederland en Natuur & Milieu. Met het vervangen van de cv-ketel door een hybride warmtepomp kan het aardgasverbruik sterk verminderd worden. Daarom steun ik een eerste opstart met voorbeeldprojecten ook financieel.’

Hybride warmtepomp een verstandige keuze

Maarten van Poelgeest, voorzitter van het Klimaatakkoord Gebouwde Omgeving: ‘Het verduurzamen van woningen is complex, omdat huizen erg verschillend zijn. Er zijn er genoeg die de komende vijftien jaar niet aan de beurt komen.’ Maar bij die huizen worden naar verwachting wel cv-ketels afgeschreven. ‘Die bewoners doen er dan verstandig aan om een hybride warmtepomp aan te schaffen.’

Overzichtelijke stap

Ook de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE) schaart zich achter het initiatief van de Coalitie HR-Hybride. De NVDE vindt het een goed idee om hybride warmtepompen veel vaker in te zetten in wijken die voorlopig niet van het aardgas af zullen gaan. Directeur Olof van der Gaag: ‘Hybride warmtepompen zijn in die gevallen voor bewoners een overzichtelijke stap en ze dragen bij aan snelle CO2-reductie tegen lage kosten. Waar dit spijtvrij kan, zeker doen!’

Lees het artikel: ‘Stimuleer hybride warmtepompen voor het klimaat’ op NOS.nl

Lees het artikel: ‘Hybride warmtepomp als perfecte tussenstap naar gasloos wonen’ op AD.nl

Lees het persbericht 'Klimaatdoelen: vóór 2030 minstens 1 miljoen hybride warmtepompen'