Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Het kán: organisch keukenafval uit gestapelde bouw duurzaam verwerken via het riool

installatie voor gft afvalverwerking via het riool
primary

Op dit moment laten gemeenten GFT-afval ophalen om het duurzaam te verwerken, maar in wijken met gestapelde bouw is apart inzamelen vaak geen werkbare optie. Inzameling via het afvalwater biedt wél kansen: technisch gezien is het mogelijk om voedselrestenvermalers te gebruiken en efficiënt grondstoffen terug te winnen uit het afvalwater, zo bleek uit het TKI-project Organisch keukenafval via riool.

Afval is geen afval, maar grondstof. Dat geldt ook voor organisch keukenafval. “Momenteel verbiedt de Rijksoverheid de inzet van voedselrestenvermalers in Nederlandse woningen nog, omdat gevreesd wordt dat het gebruik daarvan in de gebouwriolering verstoppingen kan opleveren en dat ze een aanvullende last leggen op het riool,” legt Eric van der Blom (Techniek Nederland) uit in een interview met Top Kennis Instituut Water (TKI). “Maar het zou wel eens een goede manier kunnen zijn om GF-afval uit de gestapelde bouw wél duurzaam te verwerken.” “Nu is het tijd voor een pilot van enige omvang die meerdere jaren duurt,” zegt Ewald Oude Luttikhuis (gemeente Leidschendam-Voorburg). “Zodat deze oplossing zich ook in de praktijk kan bewijzen.”

Een goede reden dus om onderzoek te doen naar de impact van voedselrestenvermalers op de gebouwriolering in gestapelde bouw!

Lees het gehele interview met Eric van der Blom en Ewald Oude Luttikhuis (gemeente Leidschendam-Voorburg) op de site van Topsector Water & Maritiem.