Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Helpt ventilatie in de strijd tegen corona? Doekle Terpstra vraagt Jaap van Dissel om een uitspraak.

UV04140-ventilatie
primary

Kan het aanpassen van ventilatiesystemen de verspreiding van het coronavirus voorkomen? Dat vraagt Techniek Nederland vandaag in een brief aan directeur Jaap van Dissel van het RIVM.

Advies van REHVA

REHVA, de Europese vakorganisatie voor ventilatie, verwarming en airconditioning, heeft een uitgebreid advies uitgebracht. REHVA zegt aanwijzingen te hebben dat het coronavirus zich (ook) via de lucht kan verspreiden, bijvoorbeeld in scholen en kantoren. In dat geval zouden aanpassingen in het gebruik van ventilatiesystemen -en sanitaire voorzieningen- kunnen helpen in de strijd tegen het virus.

Dragen we het virus in gebouwen via de lucht over?

De technisch dienstverleners en installateurs die bij Techniek Nederland zijn aangesloten krijgen veel vragen over corona. Steeds vaker gaan die vragen over het effect van ventilatiesystemen en sanitaire voorzieningen op het coronavirus. Wij vinden het belangrijk dat we onze leden en hun klanten hierover correct en feitelijk informeren. Daarom legt Techniek Nederland twee vragen voor aan het RIVM:

  1. Kan de overdracht van het coronavirus in gebouwen plaatsvinden via de lucht?
  2. Als dat zo is, kunnen de adviezen in het rapport van REHVA dan bijdragen aan het voorkomen van besmetting?

De vragen zijn urgent

Over een paar dagen, op 11 mei, gaan de basisscholen en de kinderopvang weer open. Mogelijk besluit het kabinet dat daarna ook kantoren en andere gebouwen weer open mogen. De vragen die we aan het RIVM stellen zijn daarom urgent.

Adviezen van REHVA

REHVA geeft in het rapport onder meer de volgende adviezen:

  • Zorg altijd voor voldoende ventilatie.
  • Schakel 's nachts en in het weekend de ventilatie niet uit, maar laat het systeem op lagere snelheid draaien.
  • Zorg voor extra ventilatie door ramen regelmatig open te zetten. Dit geldt ook voor gebouwen die voorzien zijn van mechanische ventilatie.
  • Laat de luchtafzuiging in toiletten 24 uur per dag draaien.
  • Garandeer onderdruk voor ventilatie in toiletruimten.
  • Spoel toiletten met gesloten deksel.

Lees hier de brief van voorzitter Doekle Terpstra aan directeur Jaap van Dissel van het RIVM

Lees hier het volledige REHVA COVID-19 adviesdocument, 2 april 2020