Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Grote belangstelling voor online event over SCENARIO2040

Scenario2040
primary

Ondanks het mooie weer trok het online event ’SCENARIO2040’ gisteren bijna 400 virtuele bezoekers. Gemiddeld keken zij een kleine twee uur lang naar de presentaties en discussies. Techniek Nederland presenteerde de scenariostudies gisteren officieel, samen met kennispartners Wij Techniek, ISSO en TVVL.

Streamen in plaats van een live event

Er gaat niets boven een live-event met echte sprekers én echte bezoekers. Helaas was dat door de coronacrisis onmogelijk. Gelukkig maakte de techniek het mogelijk om het event tóch door te laten gaan. Daardoor merkten we dat streaming ook voordelen heeft; wie SCENARIO2040 gemist heeft, kan het volledige programma nu al terugkijken. De livestream trok een breed publiek. Naast veel installateurs en technisch dienstverleners schakelden ook vertegenwoordigers van overheid, industrie, onderwijs en bouw in.

Méér samenwerken

Doekle Terpstra zette meteen de toon. Uitgenodigd door dagvoorzitter Marijke Roskam benadrukte de voorzitter het belang van techniek en innovatie. Hij adviseerde installateurs en technisch dienstverleners om véél meer te gaan samenwerken, óók met partijen buiten de eigen branche. ‘Samenwerken is het nieuwe concurreren. Maak gebruik van elkaars kwaliteiten.’ Vervolgens gingen Paul de Ruijter en Jacques van der Krogt inhoudelijk in op de scenariostudie. Paul is directeur van De Ruijter Strategie, Jacques is voorzitter van de Innovatiecommissie van Techniek Nederland. Daarna volgde een gesproken column van trendwatcher Marjet Rutten. 

Paneldiscussie

Na de pauze was er een boeiende paneldiscussie met Michon van der Salm (CEO Whitewood), Erik Feleus (Smart Building Developer Schiphol Real Estate) en Jaap Dijkgraaf (directeur DWA).

Veel reacties

Techniek Nederland hield direct na afloop een enquête om de reacties op het event te peilen. De meeste bezoekers vonden het online-event inhoudelijk informatief en professioneel georganiseerd. De dagvoorzitter, de inhoud en de registratie kregen veel lof. Kritische kanttekeningen waren er ook. Ook die bekijken we met aandacht, om er bij een volgende editie ons voordeel mee te doen.

Meer informatie over de studie SCENARIO2040 is te vinden op de speciale website.