Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Goed nieuws over de levering van apparatuur en materialen

UV04198-1600x900
primary

In de updates informeren we u regelmatig over de stand van zaken bij de levering van materialen en apparatuur. Voor veel installateurs is dat van groot belang. FME, de koepel van de technologische industrie, heeft de stand van zaken opnieuw onderzocht. Goed nieuws: de leveringszekerheid is sterk verbeterd.

Italië, Spanje, China

De productiestop in onder meer Italië en Spanje zorgde voor leveringsproblemen. Nu de productie daar weer op gang komt, verwachten FME, Fedet, Nederlandse Verwarmings Industrie, NVKL (Branchevereniging Luchtbehandeling & Koudetechniek) en VLA (Vereniging Leveranciers Luchttechnische Apparaten) dat die problemen op korte termijn grotendeels zijn opgelost. Ook in Aziatische landen, met name China, is de productie weer bijna op het niveau van vóór de coronacrisis. Er kan nog wel vertraging optreden bij transport en levering naar Nederland door extra corona-controles.

Sociale werkplaatsen

Sommige componenten en producten worden gebundeld geleverd. Verpakking vindt in een aantal gevallen plaats in sociale werkplaatsen. Veel van deze werkplaatsen zijn gesloten of weer aan het opstarten.

Elektrotechniek

In de meeste landen die te maken hadden met een lockdown, starten de productiefaciliteiten weer op. De achterstanden zullen de komende weken worden weggewerkt. De toevoer uit Azië en de beperkte capaciteit in assemblage (sociale werkplaatsen) en verpakking verbeteren per week.

Verwarmingssystemen

De fabrieken in Europa en Azië draaien weer. Grote leveringsproblemen zijn er op dit moment niet en worden ook binnenkort niet verwacht. Leveringsproblemen van componenten zijn naar verwachting rond 1 juni opgelost. 

Ventilatie- en luchtbehandelingssystemen

Tot en met mei zijn de levering en orderintake op een normaal niveau. Toelevering, import en export verlopen vrijwel normaal.

Koeltechniek

De toelevering van installaties voor airconditioning en warmtepompen en componenten vanuit China worden nauwgezet opgevolgd. Hetzelfde geldt voor het luchtvrachtvervoer van grote hoeveelheden onderdelen. De productie is bijna weer op niveau, de vertraging bedraagt nog ongeveer een maand. Fabrikanten van onderdelen in landen als Italië, Frankrijk en België hebben door het coronoavirus hun activiteiten beperkt. In Italië en Spanje zijn veel bedrijven bezig met een herstart. Waar nodig worden alternatieven gezocht.

Vergelijkbare berichten van installateurs

De berichten van FME komen overeen met de signalen van de leden van Techniek Nederland. De leveringszekerheid verbetert snel nu de lockdowns worden opgeheven. Ook het op gang komen van de toeleverende industrie in met name Europa en in Azië heeft een gunstig effect.

Wat is uw ervaring?

Corona zal voorlopig van invloed blijven op de leveringen. Met FME houden we de vinger aan de pols. Ondervindt u nog leveringsproblemen? Of merkt u dat de leveringen weer het niveau van vóór de crisis benaderen? Laat het weten aan Raimond Nuvelstijn, branchemanager van Techniek Nederland (06 13 58 40 18, r.nuvelstijn@technieknederland.nl).