Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Extra coronatesten beschikbaar voor leden Techniek Nederland en Bouwend Nederland

Corona-reageerbuis-hero
primary

De door de overheid georganiseerde corona testcapaciteit is helaas nog altijd ontoereikend. De wachttijden zijn te lang en al die tijd zitten niet alleen de mensen die zich hebben laten testen thuis, maar ook de mensen in hun directe (werk)omgeving. Dat kost ondernemers veel geld en het werk loopt onnodig vertraging op. Techniek Nederland heeft daarom op verzoek van haar leden verkend wat er mogelijk is op het gebied van coronatesten buiten de reguliere testcapaciteit van de GGD om. In samenwerking met arbodienst Richting hebben Techniek Nederland en Bouwend Nederland voor de bouw- en technieksector contact gelegd met U-Diagnostics/het Huisartslab, die de werknemers van hun leden sneller kunnen testen, zodat ze ook weer sneller aan het werk kunnen.

Wat is het voordeel?

Omdat U-Diagnostics/HetHuisartslab met een eigen infrastructuur van ongeveer 30 testlocaties werkt, zijn ze landelijk dekkend. Ze beschikken over ruime dagelijkse testcapaciteit en ze werken samen met twee grote laboratoria in Duitsland. Zo kunnen zij mensen eerder testen en sneller de testuitslag leveren dan de GGD. De uitslagen volgen doorgaans de dag na de testafname. In slechts 5 tot 10% van de gevallen volgt de uitslag 2 tot 3 dagen na de testafname.

U-Diagnostics biedt bovendien naast de individuele testen zogeheten pooltesten. Deze pooltesten kunnen interessant zijn voor bedrijven die naast een medewerker met klachten ook gelijk de collega’s van die medewerker willen laten testen. Die collega’s hoeven dan nog geen klachten te hebben.

Klik hier om de veelgestelde vragen te lezen of om u direct aan te melden.

Betrouwbaarheid van de testen

Als laboratorium is U-Diagnostics/HetHuisartslab ISO15189 geaccrediteerd en de test die ze gebruiken – een PCR-test -  is door het RIVM gevalideerd. Zij werken inmiddels voor verschillende grote opdrachtgevers.

Alle positieve testen worden door hen bij de GGD gemeld. Dat zijn ze wettelijk verplicht. Zij stellen de benodigde data ter beschikking aan de GGD, zodat die meegenomen kunnen worden in de nieuwe, landelijke corona-app.

Kosten

De individuele PCR test kost 100 euro inclusief btw, maar is gratis als de test wordt aangevraagd met een verwijzing van een huisarts of bedrijfsarts. De kosten worden dan vergoed vanuit een landelijk zorgbudget waaruit de testen van de GGD ook uit worden betaald.

Een pooltest kost 60 euro inclusief btw per persoon uit de te testen groep. Kosten voor pooltesten zijn niet te declareren, omdat daarbij ook mensen zonder klachten worden getest. Bij de GGD kunnen mensen zonder klachten zich ook niet gratis laten testen.

Hoe werkt het?

  1. Vanaf nu kunnen leden van Techniek Nederland zich voor de aankoop van testen bij U-Diagnostics/HetHuisartslab aanmelden via de aanmeldlink op deze pagina.
  2. Nadat u zich heeft aangemeld ontvangt u binnen 48 uur, veelal dezelfde dag, per e-mail een reactie van U-Diagnostics/HetHuisartslab. In deze mail krijgt u verdere uitleg over de stappen die u moet nemen om daadwerkelijk de voor COVID-19 testen benodigde vouchers aan te schaffen. 
    Let op: Indien bij registratie gekozen is voor de optie waarbij HetHuisartsenlab u faciliteert bij een testlocatie (in plaats van gebruik te maken van één van de standaardlocaties), dan worden meerkosten voor maatwerk berekend.
  3. U kunt de voucher vervolgens digitaal aan uw medewerker overhandigen zodat de medewerker zich zelfstandig kan aanmelden voor de test.