Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Duurzaamheidsdag 2021: welke kansen biedt de energietransitie?

presentatie aan zaal vol mensen
primary

Na twee jaar digitaal werken zijn we heel blij dat we de leden van de Vakgroep Klimaat- en Duurzame Techniek (VKD) weer hebben mogen verwelkomen. Tijdens de beurs Duurzaam Verwarmd praatten we onze leden bij over verschillende zaken die op ons afkomen en hoe Techniek Nederland u daarbij ondersteunt. Gemist? Bekijk het filmpje en de presentatie!

Peter Wagenmakers (Breman Installatiegroep) wees op het belang van de geluidseis voor warmtepomp buiten-units. Hij nam ons mee in het gebruik van de rekentool. Remco Joosten (Feenstra) praatte ons bij over de complexe wetgeving van de EPBDIII. Is de monteur verplicht om in te regelen? Hoe bewijs je dat je hebt voldaan aan je verplichtingen als installateur en hoe zit het eigenlijk met de regels over gebouwautomatisering en laadpalen? Rick Bruins (Remeha) gaf een blik op de toekomst van waterstof binnen de energietransitie. Wat zijn de mogelijkheden en hoe gaat dit samen met de hybride warmtepomp?

Platform energietransitie door installateurs

Tenslotte introduceerde Thomas Piessens (Techniek Nederland) het nieuwe platform energietransitie door installateurs. Dit platform geeft antwoord op vragen als: Welke kansen biedt de energietransitie voor installateurs? Welke keuzes moet je dan maken als ondernemer, als werkgever en als netwerkpartner? Hoe kun je je als ondernemer voorbereiden op de ontwikkelingen voor de komende tien jaar? Wat is een Regionale Energie Strategie (RES)? En nog veel meer! Neem snel een kijkje op het platform www.energietransitiedoorinstallateurs.nl.

Kortom, een ochtend met heel veel informatie, waarbij ook tijd was om elkaar weer te ontmoeten! Heeft u deze bijeenkomst gemist? Kijk dan naar een impressie die van deze ochtend is gemaakt of bekijk de presentaties.