Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Demoproject hybride warmtepompen levert voordeel op voor installateur én klant

Demoproject-hybride
primary

De hybride warmtepomp staat volop in de belangstelling als effectieve techniek voor een versnelde CO2-reductie in de gebouwde omgeving. Ook de overheid is tot die conclusie gekomen. Naast het forse budget dat de komende drie jaar beschikbaar is voor subsidies voor hybride warmtepompen is er ook  budget vrijgemaakt om de effectiviteit van de hybride warmtepomp te kunnen ‘bewijzen’. U kunt ook met uw klanten profijt hebben van dit zogeheten demonstratieproject Hybride warmtepompen in de gebouwde omgeving’.

Doel van het demonstratieproject

Het demonstratieproject Hybride warmtepompen in de gebouwde omgeving heeft als doel om de toepasbaarheid, prestaties, besparingen en het comfort van de hybride warmtepompen goed in beeld te brengen. In het project worden 200 hybride warmtepompen geplaatst in verschillende soorten woningen, verspreid over het hele land. De installaties worden minstens  één stookseizoen gevolgd en de gebruiksdata verzameld. Om een representatief beeld te krijgen, zijn de gevraagde typen woningen voor dit project bij voorkeur 50% particulier eigendom en 50% huurwoning.

Via de speciale actiesite van de overheid, www.demoprojecthybride.nl, worden particulieren, die aan deze pilot willen deelnemen, verwezen naar installateurs van Techniek Nederland. Maar u kunt ook zelf actie ondernemen om deze pilot bij uw klanten onder de aandacht te brengen. Heeft u klanten die pas geleden een offerte voor of informatie over een hybride warmtepomp hebben aangevraagd? Of heeft een klant al besloten en gaat u binnenkort de installatie plaatsen? Dan zou deelname aan deze pilot voor u allebei interessant kunnen zijn.

Hoe werkt het?

Uw klant krijgt bij deelname van de overheid een projectvergoeding van 500 euro, bovenop de bestaande subsidies voor deze duurzame techniek. Voorwaarde is wel dat deelnemers toestemming geven aan de RVO om de werking van de installatie twee jaar lang te mogen monitoren.

De gebruikers krijgen zelf ook inzicht in hun gebruiksgegevens en de energiebesparing die deze installatie oplevert. De installateur die het systeem plaatst, krijgt 700 euro. Daarvan is 350 euro een vergoeding om de installatie waterzijdig in te regelen, een noodzakelijke maatregel voor een optimaal rendement van de warmtepomp die een flinke energiebesparing oplevert. Voor het monitoren van de gegevens is een meterkastje nodig die door de RVO ter beschikking wordt gesteld. De installateur zal deze in de woning moeten plaatsen. Daarvoor krijgt hij ook 350 euro vergoed.

Als de kosten voor het waterzijdig inregelen hoger zijn dan 350 euro, dan kan de installateur dit bedrag als korting aanbieden aan de klant.

Uw klant is uiteindelijk degene die zich voor de actie kan aanmelden op de site, maar dat kan ook in samenwerking met u als erkende installateur als u de installatie gaat doen.

Ruimte voor 200 deelnemers

Vindt u dit een interessante aanbod voor uw klant? Kom dan snel in actie, want er is maar plaats voor 200 deelnemers.  

Het demonstratieproject hybride warmtepompen is een samenwerking van de Nederlandse Verwarmingsindustrie (NVI), Techniek Nederland, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).